Sandy van Dale – Knops (42) start kringloopwinkel met kledingbank en dierenvoedselbank in Borculo


BORCULO – De Borculose  was in de afgelopen maanden drukdoende met het oprichten van een kledingbank en de plannen voor een dierenvoedselbank lagen ook al klaar. Toen ze hoorde dat er mogelijkheden kwamen aan de Graaf Wichmanstraat 1 in Borculo trok ze de stoute schoenen aan. Dat heeft er in geresulteerd dat Sandy vanaf 1 april al haar ideeën kan verwezenlijken op een locatie.

Plek voor mensen met weinig
De Kringloopwinkel zal blijven, vanaf 1 april wel onder de nieuwe naam “De Tweede Kans”, de winkel zal geopend zijn van dinsdag tot en met zaterdag. Steeds van 10.00 tot 16.30 uur, behalve op zaterdag,dan sluiten de deuren om 16.00 uur. Sandy wil echter veel meer dan een Kringloopwinkel. Haar gedroomde kledingbank krijgt er ook een plekje. Op dit moment voert Sandy afrondende startende gesprekken met de Gemeente Berkelland, het is de bedoeling dat de doelgroep straks maandelijks een aantal kledingstukken kan halen bij de kledingbank. Haar volgende project staat ook al op de rol, de dierenvoedselbank. Maar Sandy loopt niet in zeven sloten tegelijk, voor nu ligt de nadruk op het opstarten van de winkel en het beginnen van de kledingbank en dus zal de dierenvoedselbank ergens in het najaar het levenslicht zien. Waar Sandy wel zo snel mogelijk weer mee wil beginnen is het Repair Café binnen haar bedrijf en de koffiehoek. Voor beide onderdelen is ze wel afhankelijk van de geldende Coronamaatregelen.

Afstand tot de arbeidsmarkt
Sandy is op zoek naar vrijwilligers. Ze hoopt ook mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt aan te spreken. Zij kunnen bij het bedrijf van Sandy ritme op doen. Verder staat ze open voor mensen die in een re-integratie traject zitten en statushouders die taalstages doen. Er is er voldoende werk en iedereen mag zich bij haar melden, ook als je niet tot de hier genoemde doelgroepen behoort. Vanaf 1 april kun je bij Kringloop De Tweede Kans ook weer goederen inleveren. Dat kan gewoon in de winkel, wel wil men graag dat je dan vooraf even een afspraak maakt via 0545-224947. Zijn de goederen te groot om te brengen, heb je heel veel of geen vervoer? Dan komt Sandy het graag kosteloos bij je halen. “Ontruimingen en verhuizingen blijven we ook aanbieden”. zegt Sandy. “Daarbij word ik ondersteund door KDC Ontruimingen en verhuizingen”. Daarvoor kan men bellen met 06-16069295 of 06-30376380.

De geboren Limburgse heeft nog erg veel plannen. Zo wil ze straks, als het allemaal weer kan, ook ruimte bieden voor workshops. “In onze winkel staat een grote tafel, deze kan men reserveren voor het geven van workshops. Daarbij willen we een plek worden waar voor elk wat wils te koop is. Of het nu om een fiets gaat, tuinmeubelen of potten en pannen”.

Sandy ziet het helemaal zitten. Ze heeft er veel zin aan. Wil jij Sandy gaan helpen? Dan kun je haar bellen 0545-224947.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Sandy van Dale – Knops (42) start kringloopwinkel met kledingbank en dierenvoedselbank in Borculo”

  1. Henny Hogemans

    Wat een mooi initiatief, ik kom zeker kijken, ben gek op kringloop winkels….
    Eigenlijk een beetje een verslaving…
    Heel veel succes!

  2. het nummer wat in het artikel vermeld staat is van Kringloopwinkel de Cirkel en niet van Sandy. Het is dus niet mogelijk om in contact te komen met Sandy.. Wie heeft haar nummer?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven