Speelveldje Vogelzangstraat Eibergen wordt niet weer in originele staat teruggebracht


EIBERGEN – Het speelveldje aan de Vogelzangstraat in Eibergen ligt er troosteloos bij. Gemeenteraadslid Hans Pelle (PVDA) stelde twee weken geleden schriftelijke vragen over de situatie aan het collega van Burgemeester en Wethouders van Berkelland. Inmiddels heeft hij de antwoorden gekregen. Het speelveldje wordt niet in de originele staat teruggebracht. Lees hieronder wat er wel mee gebeurd, in de uitgebreide beantwoording van Hans Pelle zijn vragen.

Vraag: Kunt u mij van een uitleg voorzien, over wat wij hier zien en hoe dit zo tot stand is gekomen?
Antwoord: De inrichting van dit gebied maakt onderdeel uit van de herinrichting ‘Woonstraten Zuid’. Over de inrichting heeft inspraak plaatsgevonden. Er is gekozen voor een tweeledig gebruik van het veldje: 1. Als trapveldje en 2. Als retentie voor de opvang van hevige regenbuien. De bedoeling is dat het water wegzakt in de grond; om deze reden is er ook drainage aangebracht onder het veld. Momenteel blijft er echter nog te veel water staan. Wij zijn bezig te onderzoeken hoe dit verbeterd kan worden. De oorzaak is waarschijnlijk dat door de werkzaamheden de structuur om water door te laten nog niet optimaal is.

Vraag: Is mijn waarneming juist dat deze kinderspeelplaats, nu ook als overloop voor regenwater is ingericht?
Antwoord: Alleen het voetbalveldje is als retentie ingericht. De ruimte eromheen is niet bedoeld voor opvang van regenwater en is/wordt ingericht met speeltoestellen.

Vraag: Wie is verantwoordelijk om dit kinderspeelveldje weer in zijn originele staat terug te laten keren?
Antwoord: Het veldje . Het wordt volgens plan ingericht, wat nog verder moet worden afgerond door het gebiedsteam van de gemeente Berkelland. Zoals aangegeven wordt er gekeken naar een betere waterdoorlatendheid van het retentiegedeelte. Bovendien komt er nog een aanpassing van de speeltoestellen, in overleg met de buurt en met kinderinspraak.

Vraag: Per wanneer is dit kinderspeelveldje weer volledig in zijn originele staat teruggekeerd?
Antwoord: Binnenkort wordt een bijeenkomst georganiseerd om samen met de buurtkinderen te kijken naar de nieuwe wenselijke invulling van deze speelplek. Vanwege de covid-maatregelen is dit uitgesteld. Als de maatregelen voor buiten-bijeenkomsten voorlopig niet versoepelen, gaan we dit alsnog digitaal doen. Naar aanleiding van de bijeenkomst wordt een ontwerp gemaakt, en indien akkoord, gerealiseerd in 2021.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Speelveldje Vogelzangstraat Eibergen wordt niet weer in originele staat teruggebracht”

  1. Moeder van 2 tieners

    Dat er n vorm van inspraak is geweest klopt, maar dat het voetbalveldje op deze wijze zou veranderen (in n mogelijke kikkerpoel) is niet met zo veel worden gezegd.

    Voor kinderen is het echt enorm jammer dat in deze lange periode dat er zo veel al niet kan en niet mag, het veldje al heel lang onbruikbaar er bij ligt. Mijn kinderen vinden dit onbegrijpelijk

  2. Beste moeder van 2 tieners. Bel me even. 0610726383. Wil graag wat meer weten.
    Hans Pelle

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven