Startschotgala in Lichtenvoorde afgelast


ACHTERHOEK – Het op zaterdag 1 mei geplande Startschotgala in Lichtenvoorde is afgelast. Dat laat organisator De Feestfabriek maandagmiddag weten aan omroep Gelderland. De organisatie kreeg naar eigen zeggen veel vragen met betrekking tot het proefevenement. Die vragen waren er ook al over de 538 Oranjedag in Breda. Van veel kanten klonk de afgelopen dagen kritiek op de Fieldlab test-evenementen. Een petitie tegen het festival in Breda kreeg 300.000 handtekeningen.

“We hebben goed contact met Fieldlab Evenementen en gemeente Oost Gelre en volgen alle ontwikkelingen rondom de andere Fieldlabs op de voet. Vanwege de maatschappelijke discussie en druk op de zorg hebben we besloten om het Startschotgala niet te laten plaatsvinden op 1 mei”, schrijft De Feestfabriek.

Ziekenhuizen: ‘onverantwoord’
Eerder lieten het Slingeland ziekenhuis en het SKB in Winterswijk weten het festival onverantwoord te vinden. De gemeente Oost Gelre hield zich tot nu toe op de vlakte. Voor het test-evenement op het terrein van de Zwarte Cross waren 10.000 kaarten verkocht. Die gingen binnen elf minuten over de toonbank. De organisatie gaat ‘nadenken over de mogelijkheden van dit evenement in de toekomst’.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Startschotgala in Lichtenvoorde afgelast”

  1. ikweetwatjijdeed

    Wel een megafeest maar op een terras met max. 2 personen krijg je niet uitgelegd.
    Had men van tevoren kunnen bedenken.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven