Toffe toetjes uit de Hippe Keuken van Annet Nijbroek

BORCULO – Annet Nijbroek maakt in haar keuken in Borculo de heerlijkste hangop. Het is een op ambachtelijke wijze gemaakte hangop van biologische yoghurt. Deze wordt gemaakt door de yoghurt twaalf uur uit te hangen, waardoor de yoghurt van nature indikt. Daarna wordt de yoghurt gezoet met echte bourbon vanille van een stokje. Vervolgens wordt de hangop voorzien van een lekkere saus en een hemelse topping! De hangop is onder andere verkrijgbaar in éénpersoons weckpotjes of een plastic emmertje, maar ook in leuke Disney bekers. Heel leuk voor een feest of babyshower. Ook maakt Annet Puike Potten, die ze net als de hangop verkoopt onder het label Zuster Evie, een overkoepelende franchise onderneming. Het assortiment van Zuster Evie bestaat uit mousses, bakmixen voor koekjes , muffins maar ook heerlijk paprika-ui brood, suikerbrood of appelmoes gestoofd in rum of Jägermeister. En er zitten ook verschillende soepen in het assortiment van Annet. Voor een babyshower heeft Annet leuke bekertjes met hangop en daarbovenop Smarties in roze of blauw of heerlijke geboorteflikken van chocolade.

Lokale producten
De producten van Annet zijn verkrijgbaar bij de Lavei in Geesteren, Living by me, slager Henk, Dommerholt en de Heerlijkheid in Borculo, Ons dingetje in Ruurlo en bij Zuivel van Claudia in Eibergen. Annet maakt ook een mooie High Tea voor bij u thuis, met veel hartige en zoete lekkernijen. Groentetaart, sandwiches, soep, worstenbroodjes, wraps, hangop toetjes, tiramisu met hazelnoot en mokka, chocolate cookies , mousses met oma’s appeltaart of zomerfruit, kokosballen, lemon curd, arretjes cake etc. Dit alles wordt naar wens gemaakt. Voor tuinfeestjes en barbecues heeft Annet een hele leuke hangop-bar ontwikkeld. Zo kan op een feestje hangop worden geschept waarbij je zelf de topping kiest zoals vers fruit, kokosballetjes etc. Een zoete afsluiting van een geslaagd feest met een heerlijk toetjesbuffet.

Pasen
Pasen vieren we vaak met familie, we gaan lekker brunchen of samen ontbijten. Het feest van de paaseieren, verse sappen en smoothies, paasstol, gekookte eitjes en gezellig eten. Voor Pasen heeft Annet diverse broodsoorten in haar assortiment. Want wat is er nu lekkerder dan een zelfgemaakt brood, die heerlijke geur in je keuken van het net gebakken paasbrood, een paprika-ui brood of een suikerbrood? Bij de brunch mag natuurlijk een lekker soepje niet ontbreken. Serveer bijvoorbeeld eens bospaddenstoelen of minestronesoep uit de keuken van Annet. Het is misschien niet de standaardsoep die je zou kiezen, maar wel een hele lekkere! Alles zit erin, je hoeft aan de soep alleen nog maar water toe te voegen. Zo heb je snel een lekkere en gezonde soep op tafel. Met Pasen heeft Annet diverse leuke geel gekleurde gerechten om op tafel te zetten. Zo is er een heerlijke mousse met lemon curd, paashangop met mangosaus en gele paaseitjes. Maar ook het heerlijke paasbrood dat bij Puike Potten verkrijgbaar is, mag natuurlijk niet ontbreken.

Door: Willy Kok
Foto: Mike Gerritsen

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven