Verkeersonderzoek in Ruurlo


RUURLO – In opdracht van de gemeente houdt bureau De Groot Volker een verkeersonderzoek in Ruurlo in de periode van 19 tot en met 25 april. Dit verkeersonderzoek bestaat uit 2 onderdelen, namelijk een kentekenonderzoek en mechanische tellingen. Op onder andere de Barchemseweg, Borculoseweg, Vordenseweg, Wiersseweg en Garvelinkkampweg wordt daarvoor apparatuur geplaatst.

Camara’s voor het kentekenonderzoek
Het kentekenonderzoek wordt uitgevoerd met behulp van camera’s. De camera’s registreren het kenteken van het passerende voertuig (datum, tijd en richting). Zo komt in beeld hoe het autoverkeer door Ruurlo rijdt. Die gegevens zijn niet aan een bestuurder gekoppeld. Na afloop van het onderzoek worden de gegevens vernietigd.

Telslangen op de weg
Met de mechanische tellingen wordt het verkeer geteld en de snelheid gemeten. Daarvoor worden er onder andere telslangen gelegd op de Barchemseweg, Borculoseweg, Vordenseweg, Wiersseweg en Garvelinkkampweg.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Verkeersonderzoek in Ruurlo”

  1. Waarom niet in de Dorpstraat.
    Hier wordt veel te hard gereden,vooral ‘s morgens en ‘A vonds
    In de spits.

  2. Jan Cees Rutgers

    Verkeer is meer dan auto’s! De Dorpsstraat is voor fietsers en voetgangers zeer onveilig.

  3. henk veenstra

    De drukte en verkeersonveiligheid in de Dorpsstraat hebben wij al 3 jaar geleden uitvoerig bij ons thuis met het voltallige collega van B&W besproken tijdens hun “College on Tour”. Hier is nooit door het college op teruggekomen terwijl de leefbaarheid van de Dorpsstraat al jaren in het geding is. Dus waarom wordt de Dorpsstraat nu niet meegenomen en zijn de bewoners hier niet bij betrokken?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven