Bakker Bart Eibergen viert alsnog 12,5 jarig jubileum

Door Redactie op 04-05-2021


EIBERGEN – Bakker Bart zit op 1 mei 2021 precies 13,5 jaar aan de Brink in Eibergen, tijd voor een feestje. Op zich opmerkelijk natuurlijk omdat 13,5 nou niet meteen iets met een jubileum te maken heeft. Eigenlijk klopt dat ook helemaal, want het feestje wat ze bij Bakker Bart vieren is een uitgesteld 12,5 jarig jubileum. Op 1 mei 2020 zat Bakker Bart 12,5 jaar in Eibergen, echter waren we met zijn allen op dat moment nou niet bepaald in de feeststemming en dus besloot ondernemer Remy Ooink zijn feestje uit te stellen.

Historie
Bakker Bart Eibergen wordt gerund door Remy Ooink (33) uit Haaksbergen. Remy werkte bij een sportschool in Haaksbergen, maar merkte al snel dat dit niet bij hem paste. Bij menigeen zal de vraag op komen hoe Remy dan toch van de sportschool in de bakkerij terecht kwam. Remy legt het ons uit: “Toen ik bij de sportschool werkte ging ik voor mijn dienst steevast koffie drinken bij de Bakker Bart in Haaksbergen. Daar bood de toenmalig eigenaar mij aan eens een dagje mee te lopen. Die kans liet ik niet onbenut, na mijn meeloop dag was ik meteen verkocht”. De toekomst van Remy lag bij Bakker Bart, de jonge Haaksbergenaar werkte zich vanaf dat moment van onderaf op. Begonnen als bakkershulp, via winkelmedeweker, eerste verkoper naar bedrijfsleider. Toen Remy eenmaal bedrijfsleider was had hij regelmatig contact met Dennis Olminkhof, de bedrijfsleider van Bakker Bart in Eibergen. Het Eibergse filiaal was vrij snel na de opening door Bakker Bart in eigen beheer genomen. Remy stelde op een gegeven moment bij de leiding van Bakker Bart voor om voor een dag de bedrijfsleiders van Eibergen en Haaksbergen te wisselen. Bakker Bart reageerde positief, echter vonden zij een dag te kort. Het moest een definitieve wissel worden. Dennis naar Haaksbergen en Remy naar Eibergen.

Als Tukker werkzaam in de Achterhoek
Die wissel legde Remy geen windeieren, want na 1,5 jaar bedrijfsleider te zijn geweest besloot hij om de zaak over te nemen en als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Dat moment is nu 6 jaar geleden. Remy vindt het heerlijk om te werken in de Achterhoek. “In Haaksbergen zit ik op het terras en ben ik Remy, in Berkelland zit ik op een terras en dan ben ik Bakker Bart”. De Achterhoekse mentaliteit bevalt de Tukker wel, “Hier zijn de mensen echt nog blij dat ze bij jou in een mooie winkel mogen komen”. Vindt Remy.

De ondernemer in Remy werd wakker
Toen vorig jaar maart de corona pandemie uitbrak had dat direct grote gevolgen voor Remy. De omzet klapte de eerste weken met 50% in. “Toen werd de ondernemer in mij weer even wakker”. Legt Remy uit. “Ik ben meteen aan de slag gegaan met bezorg mogelijkheden, niet alleen in Eibergen, maar bijvoorbeeld ook in Groenlo, Neede en Beltrum. Daarmee hebben wij de omzet op peil kunnen houden. We hadden wel veel meer werk met de zelfde omzet, omdat je gewoon simpel weg meer tijd kwijt bent met bezorgen. Gelukkig kreeg ik veel hulp aangeboden uit mijn omgeving. Mensen die thuis zaten boden spontaan hun hulp aan om mij en mijn team te helpen met het bezorgen”. Remy is zijn team enorm dankbaar, toen de corona uitbrak was het zoontje van Remy en zijn vrouw Monique nog maar net een jaar. Zeker toen ook de kinderopvang moest sluiten bracht dat natuurlijk nog eens extra werk met zich mee. Het Bakker Bart team heeft er mede voor gezorgd dat alles op rolletjes bleef lopen. Remy is ook trots op zijn vrouw Monique, “want ja, een ondernemer is niets zonder een goede vrouw achter zich”. Zegt Remy. Afgelopen zomer creëerde Remy achter zijn zaak een groot terras, hierdoor kon hij veel meer mensen kwijt. Dit terras doet op dit moment al weer dienst.

Met zijn allen aan de bak
Komend weekend krijgt Remy weer volop hulp. Zondag is het Moederdag en speciaal voor die gelegenheid gaar Bakker Bart Eibergen ‘Moederdag ontbijtjes’ bezorgen door heel Berkelland. “Ontbijtjes?, Zeg maar gerust luxe ontbijt”. Zegt Remy. Behalve veel luxe broodjes vindt je in de ontbijtdoos zalm, filet americain, rosbief en nog heel veel meer lekkernijen. Zo doen we er ook nog een doosje bonbons bij. Kortom alles wat moeders verdienen”. Dit alles betekent wel dat Remy en zijn team dit weekend voor een flinke opgave staan. Alle ontbijtjes worden namelijk zondagochtend tussen 8.00 en 10.00 uur bezorgt. Daarbij is de winkel gewoon het hele weekend geopend. Remy krijgt gelukkig volop hulp. “We starten natuurlijk in de nacht al met alle voorbereidingen. Familie en vrienden helpen bij mee. Wat helemaal leuk is, is dat de mannen van Hardcore Eibergen de bezorging voor hun rekening nemen. Hardcore Eibergen, een groep Eibergse FC Twente fans uit Eibergen, liet in deze corona periode al regelmatig van zich horen door ouderen, verzorgend personeel en kids te verrassen. Zondag helpen ze Remy dus.

Bestellen
Ken jij een moeder die je wilt verrassen en verwennen tegelijk? Dan is dit je kans. Tot en met vrijdag 7 mei kun je namelijk dit ‘Moederdag ontbijt’ voor € 20,- per persoon bestellen bij Bakker Bart in Eibergen. Door heel Berkelland worden de moeder verrast komende zondag. Bestellen gaat eenvoudig http://www.bakkerbart.nl . Uiteraard kun je ook in de winkel je bestelling plaatsen. “Let even op, als je uit Ruurlo of Borculo komt zal er op de site een melding komen te staan dat wij daar niet bezorgen. Dat is dus in dit geval wel zo, krijg je deze melding maar woon je in Berkelland neem dan even contact met ons op via 0545-472176”.

Nachtje in de Kastanjefabriek in Eibergen
In de coronatijd hebben ondernemers uit de regio elkaar geholpen. Zo nam Hotel De Kastanjefabriek in Eibergen met enige regelmaat ontbijtjes af bij Bakker Bart, tijdens de Moederdag actie doet Remy iets terug richting De Kastanjefabriek. Hij heeft er namelijk een hotelkamer geboekt, onder alle bestellingen voor zondag wordt een moeder heel erg blij gemaakt. Zij mag namelijk, samen met papa, van zaterdag op zondag overnachten in Hotel De Kastanjefabriek, om vervolgens daar zondagmorgen gebruik te maken van het Moederdag ontbijt. Remy heeft, net als alle moeders in Berkelland, nu al zin in Moederdag.

Reacties

Mooue actie weer van Bakker Bart en Hard Core Eibergen

Carlos1533 | 04-05-21 | 17:12

Mooie actie weer van Bakker Bart en Hard Core Eibergen

Carlos1533 | 04-05-21 | 17:13

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Slager gezocht voor markt in Neede
NEEDE - Na bijna 40 jaar trouwe aanwezigheid op de gezellige Needse warenmarkt heeft marktslager Jansen besloten te stoppen. Reden om op zoek te gaan......
Lees verder »

Woninginbraak in Ruurlo
RUURLO - Tussen zaterdag 8 mei en maandag 10 mei is er ingebroken in een woning aan de Wildenborchseweg in Ruurlo. De politie Berkelland is op zoek n......
Lees verder »

Vier gewonden bij ongeluk Vordenseweg in Ruurlo
RUURLO - Zondagmiddag zijn de hulpdienst rond kwart over drie massaal uitgerukt naar de Vordenseweg in Ruurlo. Door een nog onbekende oorzaak was hie......
Lees verder »

Muziekvereniging Euphonia haalt oud papier op
EIBERGEN  – Zaterdag 15 mei kunnen inwoners van Eibergen hun oud papier weer aan de straat zetten. Vanaf 9.00 uur ’s ochtends gaan leden en onde......
Lees verder »

EGVV Gelselaar zoekt trainer voor eerste elftal
GELSELAAR - Tim Kollen heeft EGVV aan het begin van het seizoen laten weten te vertrekken bij de club. Na vier mooie jaren stopt Kollen toch met enig......
Lees verder »

Dauwtrappen in Gelselaar
GELSELAAR - Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, gaat men voor de 56e keer dauwtrappen in Gelselaar. Uiteraard zullen de op dat moment geldende Coron......
Lees verder »

Cursus Beeldhouwen in de buitenlucht van KunstKring Ruurlo
RUURLO – Op woensdag 2 juni start er een nieuwe cursus van KunstKring Ruurlo op een prachtige locatie in de buitenlucht. Docent Nico van Kan verzorgt......
Lees verder »

Knabbelzak fietstocht vanaf nu weer verkrijgbaar bij TIP/VVV Neede
NEEDE - De jaarlijkse TIP/VVV fietstocht kan helaas vanwege Covid 19 niet doorgaan. De vrijwilligers van de TIP/VVV hebben gezorgd voor een goed alte......
Lees verder »

Containers op een rijtje geeft ruimte op de stoep
BERKELLAND - De situatie in deze cartoon is voor sommige inwoners van Berkelland realiteit. Zij kunnen moeilijk de stoep op omdat bijvoorbeeld contai......
Lees verder »

Nieuwe docent Portretschilderen bij Kunstkring Ruurlo
RUURLO – Op zaterdag 12 juni biedt KunstKring Ruurlo een workshop-dag aan waarop kennisgemaakt kan worden met de nieuwe docent Portretschilderen Teod......
Lees verder »

Digitheek nieuw onderdeel van Bibliotheek
BERKELLAND - De Bibliotheek Oost-Achterhoek gaat haar dienstverlening uitbreiden met een Digitheek. In de Digitheek kunnen korte workshops op digitaa......
Lees verder »

Irene van der Aart te gast in Lichtenvoordse bieb
BERKELLAND  – Donderdag 17 juni a.s. zal Irene van der Aart, schrijfster, theatermaker en columniste van de Gelderlander, haar opwachting maken ......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen Dummelig
NEEDE - An `t woord dummelig mos ik denken toen Rutte zich noa een wekke al neet mear kon herinneren wat e zeg had. Vrogger heb ik in `t mooie Reurle......
Lees verder »

Fratsen wetten en regels
NEEDE - Wetten en regels wurdt in disse tied sneller an e past as ooit te veuren. Veural degene die `t veur `t zeggen hebt past constant de regels en ......
Lees verder »

Fratsen aparte dinge
NEEDE - In disse wondere aparte tied van beparkingen hebt wij ok allemoale iets mear tied um te leazen. As ie vulle least wurd ie vanzelf ok luk wieze......
Lees verder »

Fratsen gelukkig
NEEDE - Gelukkig moar `t nieuwe joar kump deran, 2020 was achterof eigenlijk `n joar vol gemas. Deur `t virus kwam onze dagelijkse gang van zaken behe......
Lees verder »

NUB TV

Robert Hietbrink blaast ‘The Last Post’ voor zijn huis in Borculo


BORCULO – Robert Hietbrink blaast ‘The Last Post’ voor zijn huis in Borculo

Uit de krant

Miha Bodytec: Kort, intensief en zeer effectief trainen
BERKELLAND - Miha Bodytec of terwijl EMS Electro Musculaire Stimulatie is een trainingsvorm waarbij er in korte tijd zeer effectief getraind kan word......
Lees verder »

Gezondheidstip FYSIO Eibergen: Lage (te)rugklachten
EIBERGEN - Sommigen krijgen het maar één keer, anderen krijgen er vaker last van en anderen hebben het herhaaldelijk: lage rugpijn. Lage rugpijn bevi......
Lees verder »

Bevrijd je computer
EIBERGEN - Helaas kun je niet oneindig je foto’s en documenten op je computer blijven opslaan. De opslagschijf is een keer vol, maar gelukkig zijn da......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Taza Borculo
 Nieuws uit Berkelland helpt Taza Borculo BORCULO - Het zal voor veel mensen een rustige jaarwisseling worden. In alle opzichten anders dan anders. E......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01
Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01 Net als met Kerst zullen wij weer heerlijke borrelplankjes voor jullie bereiden voor Oudejaarsdag! Een heer......
Lees verder »