D66 pleit voor onderzoek nieuwe woonwijk “De Rapenburg”

NEEDE – De ondernemer/eigenaar van de bedrijfslocatie aan de Rapenburg in Neede heeft plannen om, gezien de ontwikkelingen op de woningmarkt, een poging te doen het bedrijfscomplex te verplaatsen naar een passende locatie op het industrieterrein in Berkelland. Op de huidige locatie kan dan een nieuwe wijk voor het dorp Neede en Berkelland gebouwd worden. “De plannen zijn nog prematuur en er zal flink gelobbyd moeten worden bij diverse overheden voor verplaatsingssubsidies, maar het is een unieke kans die snel opgepakt en onderzocht moet worden”, zegt Han Boer van D66 Berkelland.

Ruimte voor nieuwe wijken
D66 stelde schriftelijke vragen en riep het college op om de plannen positief tegemoet te treden en vaart te maken met een onderzoek omdat de ondernemer na maanden nog niets van het college over de gepresenteerde plannen had vernomen. D66 is van mening dat er ruimte moet zijn voor nieuwe wijken gezien de krapte op de woningmarkt. Het college heeft inmiddels geantwoord dat men groen licht heeft gegeven voor een verdere verkenning en dat deze is gestart. D66 Han Boer. “Hier zijn we blij mee, we zullen het proces nauw volgen en als fractie meekijken en denken over de mogelijkheden”.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “D66 pleit voor onderzoek nieuwe woonwijk “De Rapenburg””

  1. realistisch gezien wel verstandig om met het vrachtverkeer dan naar de Laarberg te gaan. om de overlast van de vrachtwagens
    en koelmotoren daar minder overlast zullen brengen voor de bewoners in de buurt van het industrie terrein .

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven