Politie Berkelland waarschuwt voor hacken van mobiele telefoons


BERKELLAND – Ongetwijfeld heb je er weleens mee te maken gehad. Je krijgt een smsje van je bank, de belastingdienst of van een overheidsinstelling. Allemaal nep, deze berichten worden verzonden door oplichters, als je er intrapt kun je veel geld kwijt raken. Op dit moment zijn er tienduizenden meldingen van mensen die een smsje krijgen van een postbezorger die suggereert dat er een pakket voor je klaar ligt. Trap ook hier niet in, wederom betreft het hier oplichting. Wijkagent Geertjan Sloots van de politie Berkelland: “Ook bij ons komen de eerste aangiftes binnen van het hacken van mobiele telefoons, het zogenaamde Flubot. Krijgt u een smsje van een pakketbezorger, klik dan niet op de link waarmee u een app moet downloaden. Dit is spyware waarmee uw telefoon wordt gehackt”. Wees dus alert.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Politie Berkelland waarschuwt voor hacken van mobiele telefoons”

  1. Helaas is dit mij afgelopen vrijdag overkomen…..Ik had helemaal niks in de gaten doordat ik die dag wel een pakketje verwachte. Ze hebben alles overgenomen en sturen nog steeds op mijn nummer smsjes naar het buitenland. Heb al meerder keren mobiel terug gezet naar fabrieks instellingen maar heeft weinig geholpen. ik ben hier zeer verdrietig en boos over.

  2. Mij is hetzelfde overkomen. De SMS service heb ik laten blokkeren en.ik krijg een nieuwe simkaart. Hopelijk is dit genoeg.

  3. Nieuwe sim kaart niet genoeg moet nieuwe nummer aanvragen
    Verwijderen nieuwe sim kaart van mobiele en wachten tot nieuwe nummer veranderen met nieuwe sim kaart komen , maken nieuwe terug instellingen voor telefoon naar fabrikant dan zit nieuwe sim kaart met nieuwe nummer ,ik hoop dat help

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven