Studio nieuwe lokale omroep in gebouw Diekgraven Neede

BERKELLAND – De Stichting Berkelland Lokaal zal de komende jaren het lokale media aanbod gaan verzorgen in Berkelland. Afgelopen week liet het Commissariaat voor de Media weten mee te gaan in het advies van zowel het Berkellandse College van B & W als ook de gemeenteraad van Berkelland. De Stichting Berkelland Lokaal is daarmee per 26 april officieel aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Berkelland. Berkelland Lokaal zal op gemeentelijk niveau gaan samenwerken met Nieuwsuitberkelland.nl, de redactie van deze lokale nieuwssite zal ook nieuwsberichten gaan aanleveren aan de nieuwe stichting. Tevens is Berkelland Lokaal een nauwe samenwerking aangegeven met Regio 8.

Nieuws wordt gebracht vanuit Neede
Regio 8 is al jaren de lokale publieke media-instelling voor de gemeente Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek. Via radio, TV en online brengt Regio 8 dagelijks het lokale- en regionale nieuws.  De omroep werkt hierbij nauw samen met Omroep Gelderland en de NOS. Stichting Berkelland Lokaal gaat vanaf nu ook gebruik maken van de kennis, knowhow en medewerkers van Regio 8. Tevens zal er voor Berkelland een ‘eigen’ journalist worden aangetrokken. Deze zal vanuit het gebouw Diekgraven in Neede gaan werken. In de toekomst zal ook de journalist van Omroep Gelderland die werkzaam is in het gebied Berkelland een werkplek krijgen in Neede.  Zaterdag werd het huurcontract ondertekend, vanaf 1 juli zal Stichting Berkelland Lokaal twee ruimten in gebruik gaan nemen in het gebouw Diekgraven. In de ruimtes zal een redactieruimte en een radio/TV studio verrijzen. Vanuit Neede zullen er dan straks onder de naam Regio 8 Berkelland radio en TV uitzendingen worden verzorgt. 

Voorbereiding
Stichting Berkelland Lokaal laat weten de komende weken nodig te hebben om alles voor te bereiden. “Heel veel zaken staan natuurlijk al in de startblokken”, laat voorzitter Bas te Velthuis weten, “echter kun je alles pas echt gaan uitrollen als de licentie vanuit het Commissariaat voor de Media binnen is. Dit is nu dus het geval, het ondertekenen van het huurcontract bij Diekgraven was de eerste officiële stap. We zijn erg blij dat we de lokale journalistiek weer vanuit onze eigen gemeente kunnen gaan brengen. Betrokkenheid en zichtbaarheid in Berkelland is van groot belang om op een juiste wijze de berichtgeving vanuit Berkelland te verzorgen. Binnen gebouw Diekgraven hebben we een prachtige ruimte en we kunnen gebruik maken van alle faciliteiten die er al aanwezig zijn. Diekgraven heeft een ruime parkeergelegenheid waar onze journalisten, vrijwilligers en gasten straks uitstekend gebruik van kunnen maken. Het is mooi dat we een maatschappelijke organisatie in Berkelland kunnen ondersteunen door een deel van hun gebouw te huren. De komende weken gaan we flink aan de bak, want er is nog heel wat werk te verzetten”. Te Velthuis vormt op dit moment samen met Mans Koster het bestuur van de stichting. 

Op de foto’s: Niels Sies en Dinant Rohaan van Diekgraven, Mans Kosten en Bas te Velthuis van Stichting Berkelland Lokaal en Peter Berendsen van Regio 8. 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Studio nieuwe lokale omroep in gebouw Diekgraven Neede”

  1. het dan zover, Berkelland weer een eigen omroep, mooi van Bas te Velthuis en Mans Kosters, Met Bas als bevlogen en ervaren radiomaker en Mans als leidinggevende moet dit goed komen. Ik ben er van overtuigt dat de heren al een team van medewerkers op het oog hebben. Ik mis alleen nog de frequenties waar op we kunnen gaan luisteren. heren nogmaals helemaal TOP en SUCCES.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven