Kevin Hauser (VVD Berkelland) stopt na reces


BERKELLAND – Het zat er aan te komen. Kevin Hauser (VVD) stopt na de politieke zomerstop met de lokale politiek. Op zijn Facebook pagina zegt hij dat hij zich niet op zijn plek voelt in de politiek en dat zijn privéleven vraagt om meer aandacht. Hauser gaf eerder in een interview met Nieuws uit Berkelland aan de raadsperiode van vier jaar wel vol te maken. Daar is hij dus op teruggekomen. Het moment is wel verdacht. Afgelopen dinsdag hield hij met zichtbaar tegenzin een betoog over de nieuwbouw van SDOA in Groenlo waar de gemeente ruim 2 miljoen extra voor neer leggen moet. Er zat geen kritische noot in terwijl hij de week ervoor op diezelfde Facebookpagina de verbouwkosten met de grond gelijk maakte.

D-kamertjes
Tijdens een ander interview met ons, in december op YouTube, zei Hauser dat het hem erg demotiveerde elke keer op de vingers te worden getikt als hij zijn eigen mening uitte. Hoewel in zijn statement niet te lezen, zou dat een verklaring kunnen zijn eerder te stoppen. “Beloofd had ik mijzelf om de periode af te maken. Maar dat gaat mij niet lukken. De kaars is opgebrand. Ik ga met tegenzin naar elke vergadering die gelinkt is aan de lokale politiek en dat is zonde. Zonde voor onze mooie gemeente en haar inwoners, die recht hebben op gedreven raadsleden. Daartoe behoor ik helaas niet meer.” schrijft hij.

Oproep: Stop en maak ruimte
Tot slot heeft hij nog advies voor enkele andere raadsleden: “Ik hoop dat een aantal raadsleden die al lange tijd diezelfde opgebrande kaars laten zien en zich schuldig maken aan achterkamertjespolitiek, dezelfde keuze maken als ik. Stop en maak ruimte voor mensen die wel gedreven zijn, die de boer op gaan en politiek in de samenleving laten plaatsvinden, niet in de D-kamertjes (overleg kamers, red.) op het gemeentehuis.”

Foto: Job van der Kraats

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Kevin Hauser (VVD Berkelland) stopt na reces”

  1. Als je in de politiek wilt gloreren, moet je een bepaald karakter hebben, dat van een rat. Dat is niet iedereen gegeven. Goede keuze Kevin, weg wezen daar. Dit is nog op gemeentelijk niveau, kun je nagaan hoe het op provinciaal en landelijk niveau gaat. Ben je integer, empatisch en wil je een steentje bij dragen aan een humane maatschappij, ga dan nooit de politiek in. Dat heeft al zoveel kapot gemaakt, enge mensen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven