Spontane buurt- en straatfeesten maken einde aan ‘Reurpop terraseditie’

RUURLO – Het had een mooi alternatief moeten zijn van Reurpop. De organisatie had het idee om de inwoners van Ruurlo in deze moeilijk tijd toch een vorm van vermaak te kunnen bieden. Deze vond gisteravond plaats met 9 voertuigen, mogelijk gemaakt door onze enthousiaste vrijwilligers en ondernemers uit de hele regio. “Het heeft voor de organisatie altijd voorop gestaan om de geldende coronamaatregelen op te volgen. Er is voorafgaand aan het evenement dan ook uitvoerig contact geweest met lokale autoriteiten om alles in goede banen te leiden. Helaas is het niet gelukt alle betrokkenen de regels en instructies op te laten volgen en dit betreuren we ten zeerste”. Laat Reurpop weten.

Burgemeester Joost van Oostrum reageerde vanmorgen richting de redactie van Nieuws uit Berkelland: “In deze coronatijd krijgen we als gemeente regelmatig vragen over activiteiten die men wil ondernemen. Als gemeente gaan we dan in overleg met organisatoren en bekijken we wat eventueel de mogelijkheden zijn. We waarderen de enorme inzet en flexibiliteit van organisatoren. Helaas moeten we vaak aangeven dat het niet past binnen de huidige maatregelen. Soms twijfelen we en komen dan meestal alsnog tot de conclusie dat het helaas niet past. Het verzoek van Reurpop om door het dorp te rijden was een initiatief dat volgens ons net zou passen als iedereen zich aan de regels zou houden. Even na 21.00 uur werd duidelijk dat er op te veel plaatsen spontane straat- en buurtfeesten ontstonden. Daarmee ging het initiatief verder dan wij en de organisatie voor ogen hadden. Er is toen door ons het besluit genomen om de activiteit te stoppen”.

Dit heeft tot gevolg dat het evenement ook vandaag geen doorgang zal vinden. 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Spontane buurt- en straatfeesten maken einde aan ‘Reurpop terraseditie’”

  1. De zoveelste zwakte van een verschrikkelijk gemeente bestuur

    Pak de groepen aan

    En niet de organisatie van een evenement
    Die zicht netjes aan regelgeving houd

  2. Yvonne van der Linden

    Dit is zo niet gepast dat er mensen zijn die het voor de mensen die niks mogen het verpesten dat ik hier moeite mee heb . Kan er dan niemand nadenken het was te koud zodat ik met mijn zoon naar huis moest en beloofde dat wij vandaag nog wel zouden gaan nu zit ik met een jonge die het niet begrijpt bedankt mensen die helaas geen rekening kunnen houden met andere. Veder wil ik de mensen van Reurpop een compliment geven voor de goede organisatie.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven