Berkelland ontvangt 1,75 miljoen uit Volkshuis-vestingsfonds voor toekomstbestendig maken van 275 particuliere woningen in wijk Neede-Noordoost


NEEDE – Wethouder Maikel van der Neut: “Wat een topresultaat voor deze wijk! Wat zijn we blij met deze bijdrage van het rijk aan de integrale wijkaanpak van Neede-Noordoost. Dit is een enorme impuls om ook de 275 particuliere woningen in de wijk te verduurzamen en levensloopgeschikt te maken.” Onder de vlag van de Regio Achterhoek hebben de gemeenten Berkelland, Bronckhorst en Doetinchem een aanvraag ingediend voor een bijdrage uit het Volkshuisvestingsfonds van het ministerie van BZK. De gemeente Berkelland heeft een aanvraag gedaan voor het toekomstbestendig maken van 275 particuliere woningen in de wijk Neede-Noordoost.

Vandaag heeft BZK bekendgemaakt dat de gemeente Berkelland € 1.753.226 ontvangt voor de wijk Neede-Noordoost. De subsidie is bedoeld voor:
• Verduurzamen van particuliere woningen naar energielabel B of verbetering met drie energielabelstappen
• Levensloopgeschikter maken van de woning als men ouder wordt
• Klimaatadaptiever maken van woningen en tuinen (afkoppelen hemelwater, waterberging, waterafvoer, vergroenen om hittestress te verminderen)
• Gezonde en veilige woningen (asbestvrij maken, gezond binnenklimaat, inbraak- en brandwerend).

De volgende stap is nu om een subsidieregeling uit te werken. Dit vindt plaats in samenspraak met de regio Achterhoek en de inwoners.

Wijkaanpak Neede-Noordoost
De wijk bestaat uit ongeveer 460 huur- en koopwoningen. ProWonen, gemeente en bewoners gaan samen in deze wijk aan de slag. Doel is om de woningen toekomstbestendig te maken en ook de inrichting van de straten, de riolering, het groen en parkeren aan te pakken. Na de zomer starten we met het maken van plannen voor de aanpak van de wijk. Maar eerst willen we de inwoners en de wijk leren kennen. De komende maanden stellen we een bewonersplatform samen, houden we een enquête onder alle wijkbewoners, spreken we bewoners ook persoonlijk en brengen we de wijk in beeld. Zo weten we welke woonwensen de bewoners hebben en hoe we samen plannen voor de wijk kunnen maken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven