De Achterhoek heeft wel zin in de 15e verjaardag van Have A Nice Day Festival

Door Redactie op 05-07-2021


BORCULO – Na positieve berichten vanuit de overheid over de aanstaande versoepelingen en de drang van het publiek om weer te mogen dansen heeft Have A Nice Day Festival enige tijd geleden haar 15e-verjaardags-editie aangekondigd. Deze staat gepland voor 7 augustus en zal gehouden worden in en rondom het openluchttheater te Borculo. ‘De plannen lagen natuurlijk al in de kast, maar nu kunnen we echt doorpakken’ aldus Ingmar Brandt namens de organisatie van Have A Nice Day Festival. Na maanden speculeren over de mogelijkheid tot het organiseren van een event mogen we na 1,5 jaar eindelijk weer. ‘De reacties vanuit de vaste bezoekers zijn geweldig en ook online merken we dat het event goed aanslaat’. De organisatie is super enthousiast en heeft creatieve plannen voor haar verjaardags editie.

Covid
Het woord dat iedereen al te vaak heeft gehoord, maar nog zo bepalend is in ons dagelijkse leven, Covid-19. Ook in de evenementensector een veel besproken ellende. Het heeft het afgelopen jaar weinig goeds gebracht voor horeca en festivals, zo ook voor Have A Nice Day festival. Zo was zij vorig jaar begin april een van de eerste die haar festival in augustus niet door liet gaan. Er werd gezegd dat er kans was dat zij voorbarig hun festival zouden annuleren, maar Have A Nice Day wilde haar verantwoordelijkheid nemen en de zorg die zomer ontlasten. Een jaar later blijkt dat een verstandige keuze te zijn geweest. Inmiddels ziet de overheid dan tóch het belang van festivals en mede door het harde lobbyen van Fieldlab Events is er eindelijke groenlicht voor de festivalbranche. De vreugde bij de organisatie is dan
ook groot nu ze door mogen gaan.

De helft nu en de andere helft bij doorgang
Het lijkt wel een beetje op sparen als je het zo leest, lacht Ingmar. Nee, dit bleek het nieuwe normaal als het gaat om de evenementen die in corona tijd gestart zijn met tickets verkopen. Omdat het nog niet zeker was of evenementen daadwerkelijk door konden gaan vanaf 1 juli betaalden bezoekers de helft van hun toegangsbewijs als aanbetaling en de andere helft na groen licht. Het lijkt daarmee wel het jaar van helften lacht Ingmar opnieuw, in de eerste 48 uur van de kaartverkoop zag de organisatie de helft van alle tickets verkocht worden. Het is duidelijk zichtbaar dat de organisatie plezier beleeft
aan het enthousiasme van de bezoekers; ‘het toont ons dat men toe is aan een feestje en dat graag bij ons komt vieren’.

Het festival
Grote headliner voor het festival is Dax J, ieder groot techno festival wil hem, Have A Nice Day Festival haalt hem gewoon naar de Achterhoek. Vanuit zijn woonplaats Berlijn vliegt hij normaliter, voor de pandemie, de hele wereld over om voor zijn fans te draaien. Bij Have A Nice Day zijn ze dan ook erg trots dat ze hem hebben weten strikken. Met Dj Rush heeft Have A Nice Day nog een legende uit de scene naar de Achterhoek gehaald. Dj Rush staat erom dat hij het publiek mee neemt in een heerlijk house set, dansen is daarbij gegarandeerd. Een tweede legende uit de scene is Dave, de grondlegger, Clarke. Bij het grote publiek geliefd en daarmee een echte alltime favoriet. Niet enkel legendes, maar ook aan nieuw talent is gedacht. Zo is Sally C uit Berlijn binnengehaald, niet onbekend bij de Nederlandse techno liefhebbers, wel voor het eerst in Nederland live te bewonderen. Ook de beste Nederlandse namen hebben ze weten te strikken; De Sluwe Vos & Benny Rodrigues. Twee veel geziene dj’s op Nederlandse festivals en altijd publieksfavoriet. Wat de boeking van Have A Nice Day uniek maakt is dat de dj’s gelijktijdig het podium betreden en elkaar muzikaal aanvullen in een heuse back2back.

De 15e verjaardags-editie is natuurlijk niet compleet zonder vaste gezichten, gezichten die er vanafhet begin bij waren. Met Endfest & Orgue Electronique (live) behoud Have A Nice Day de binding met
voorgaande edities en worden herinneringen van goede muziek opgehaald. Naast een aantal bijzondere headliners is er ruimte voor opkomende, lokale, talenten. Er is ruimte voor alle stijlen binnen de elektronische breedte die de dance scene rijk is. ‘I feel love’ zou Donna Summer zeggen. En met een beetje geluk wordt het dan ook de ‘summer of love. Have A Nice Day Festival vindt plaats op 7 augustus bij het openluchttheater te Borculo.

Reacties

Geweldig! Helemaal top dat er weer wat wordt georganiseerd voor de feestliefhebbers.

Heel veel plezier allemaal!

Gerda | 05-07-21 | 14:06

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Hond Melbo vermist in Neede
NEEDE - Wie heeft Melbo gezien? De hond wordt sinds gisteravond vermist vanuit Neede. Heb je Melbo gezien? Neem dan contact op met 06-50901816 UPDATE......
Lees verder »

Hardloopclinic bij EGVV in Gelselaar
GELSELAAR - Na een jaar waarin er geen clinics mogelijk waren door het Coronavirus is EGVV blij dat ze iedereen weer  mogen uitnodigen om mee te......
Lees verder »

Wandelen in Borculo voor volwassenen en senioren
BORCULO - Donderdag 19 augustus organiseert de Sportfederatie Berkelland in samenwerking met Yvonne Beltman een wandeling. Yvonne geeft een zogenoemd......
Lees verder »

TONK is verruimd en kan nog aangevraagd worden tot 31 oktober 2021
BERKELLAND - De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is een tegemoetkoming die bedoeld is voor inwoners van de gemeenten Berkelland, ......
Lees verder »

Dame op scootmobiel gezocht in verband met aanrijding in Borculo
BORCULO - Op donderdag 29 juli omstreeks 11.15 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden met een scootmobiel in Borculo. Het slachtoffer heeft geen ......
Lees verder »

Gemeentehuis in de vakantieperiode op woensdagavond gesloten
BERKELLAND - Op 4 augustus, 11 augustus en 18 augustus is de Publiekswinkel van het gemeentehuis in Borculo ’s  avonds gesloten. U kunt dan tuss......
Lees verder »

Vrije inloop vaccinatielocaties Borculo en Lichtenvoorde
BORCULO - Deze week kan iedereen zonder afspraak een coronavaccinatie halen op de vaccinatielocaties van GGD Noord- en Oost-Gelderland in Borculo en ......
Lees verder »

Ruurlo spaart bij Plus Stam 400 euro voor Westerborkproject
RUURLO - De statiegeldflessenactie bij supermarkt Plus Stam voor Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo heeft in de afgelopen drie maanden vierho......
Lees verder »

Puzzelwinnaars doolhof Ruurlo
RUURLO - De jongste bezoekers aan de Ruurlose doolhof kunnen een woordpuzzel oplossen. Meisjes en jongens tot en met twaalf jaar mogen hieraan deelne......
Lees verder »

Kinderen maken kunst met kruiden
EIBERGEN - Kunstenares Hilde Grooters uit Eibergen gaat zondag 8 augustus in de Kruidenhof in Eibergen met kinderen keramiekkunst maken. Kinderen gaa......
Lees verder »

Engelse Mijlenloop op zondag 19 september
HAAKSBERGEN – Haaksbergen mag zich op zondag 19 september opmaken voor een sportieve en gezellige dag. Dan vindt namelijk de traditionele Engelse Mij......
Lees verder »

Kunstkring: workshops, gipsyjazz en exposities
RUURLO – De Kunstkring Ruurlo heeft voor augustus weer verschillende activiteiten op het programma staan. Workshop glasfusie Zaterdag 21 augustus van......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen gemoffel
NEEDE - Kiek ie ok voetbalwedstrieden op `t EK ?? Dan vin ik `t altied mooi um de aparte dinge te zeen. Zoas `t publiek dat zut dat ze in beeld komp ......
Lees verder »

Fratsen Ter observatie
BERKELLAND - Ja leu ik heb `t ok al e kreggen, `t earste spuitje. Ik bun van 62 dus ik moch mienzelf anmelden. Wonder boaven wonder kon ik al noa dree......
Lees verder »

Fratsen Dummelig
NEEDE - An `t woord dummelig mos ik denken toen Rutte zich noa een wekke al neet mear kon herinneren wat e zeg had. Vrogger heb ik in `t mooie Reurle......
Lees verder »

Fratsen wetten en regels
NEEDE - Wetten en regels wurdt in disse tied sneller an e past as ooit te veuren. Veural degene die `t veur `t zeggen hebt past constant de regels en ......
Lees verder »

NUB TV

Vanaf nu online: Het nieuwe platform Uit In Neede


NEEDE – Met Uit In Neede is er vandaag een platform gelanceerd, in de vorm van een uitagenda, voor de oude gemeente Neede (Neede, Rietmolen, Noordijk en Lochuizen), waarmee organiserende partijen de mogelijkheid krijgen om al hun activiteiten met de lokale gemeenschap te communiceren en onderling op elkaar af te stemmen. Ook biedt Uit In Neede accommodatiebeheerders een plek om extra zichtbaarheid en naamsbekendheid te creëren voor zijn (verhuurbare) accommodatie. Tot slot maken de initiatiefnemers het voor de lokale gemeenschap inzichtelijk waar en wanneer de leukste activiteiten in de buurt plaatsvinden. Kortom, het platform Uit In Neede is vanaf vandaag dé plek voor het stimuleren van samenkomst, ontmoeting en ondernemerschap.

Rijk aanbod
De voormalige gemeente Neede heeft een rijk aanbod van verschillende instanties, verenigingen, stichtingen en horeca welke allemaal één doel voor ogen hebben; de aantrekkelijkheid, leefbaarheid en het woongenot vergroten voor nu, maar ook richting de toekomst. “Dit uit zich in talloze en succesvolle activiteiten waardoor we met elkaar kunnen genieten van al het moois wat oud gemeente Neede te bieden heeft”. Zegt Jan Willem Wensink, een van de initiatiefnemers. “Door middel van dit nieuwe platform tracht Uit in Neede om alle activiteiten en accommodaties nog beter te kunnen coördineren, de zichtbaarheid te vergroten bij een breder publiek en de samenwerking tussen de verschillende partijen te verbeteren. Het aanbod binnen het platform komt uitsluitend van instanties, verenigingen, stichtingen en horeca die een verhuurbare accommodatie ter beschikking hebben en/of een activiteit organiseren. Via een eigen login kunnen zij hun aanbod kenbaar maken”.

Filteropties
Tijdens de bouw van de website is er veel aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid, waardoor deze geschikt is voor gebruik op een computer, tablet en mobiele telefoon. Bij het bezoeken van de website kan er gebruik gemaakt worden van simpele filteropties. Vervolgens kunnen activiteiten rechtstreeks opgeslagen worden in de agenda en daarnaast is het delen van de activiteiten via Whatsapp, Facebook of E-mail ook mogelijk. Organiseer jij activiteiten of heb je een verhuurbare accommodatie? Meld je dan aan via [email protected]  Zodat Neede ‘met mekare en veur mekare’ een goed gevuld platform kan realiseren voor alle inwoners van oud gemeente Neede”.

Uit In Neede – Alle activiteiten en accommodaties op één platform.  http://www.uitinneede.nl

 

Uit de krant

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »

Dorps Accommodatie Rietmolen bestaat 10 jaar
 RIETMOLEN – Op 29 mei was het precies 10 jaar geleden dat de Dorps Accommodatie Rietmolen, kort weg DAR, werd geopend. Rob Spikker werd in 2017 voor......
Lees verder »

Willy’s tuin column: De gratis EHBO-doos
BERKELLAND - EHBO met onkruid raar? Nee helemaal niet, je kent het alleen (nog) niet! Onkruid vind ik altijd zo negatief klinken, maar het kan ook hee......
Lees verder »

De woningnood is hoog, er is een groot tekort aan voedselbanken, maar jij kunt helpen.
BERKELLAND - Waar? Gewoon in je eigen tuin. Moeilijk? Nee hoor, kwestie van doen! Hoe? Hier en daar wat rommeltjes laten liggen, een bakje met water n......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: “Vandaag eten we onkruid!”
BERKELLAND - Nee, nu niet gelijk afhaken, je kent het niet, en wat een boer niet kent…..Probeer het maar een keer, net als ik. De eerste keer dat ik e......
Lees verder »