Woningbouw op locatie Het Hof in Borculo


BORCULO – Het college van B&W heeft besloten in te stemmen met het principeverzoek van Stichting Twickel om 17 woningen te realiseren op de locatie Hoflaan 3-5 in Borculo. Wethouder Maikel van der Neut: “Stichting Twickel wil graag de locatie Hoflaan 3-5, waar nu nog de bibliotheek is gevestigd, transformeren naar woningbouw. Wij vinden het als college belangrijk dat de woningbouw wordt gerealiseerd met respect voor de historie van de plek. Daar wil de eigenaar graag aan voldoen. Wij zijn benieuwd naar de uiteindelijke plannen voor de plek waar ooit het kasteel stond!’’

Soort woningen
Het voorstel van Twickel is om drie verschillende type woningen te bouwen. Er wordt uitgegaan van 6 wat kleinere starterswoningen, 5 woningen voor ouderen en 6 woningen in het middensegment. Het merendeel van de woningen zal grondgebonden zijn.

Transformatie naar woningbouw
Op deze locatie behoort woningbouw tot de mogelijkheden, omdat het een transformatielocatie is en aan een belangrijke weg in Borculo ligt. Het is verder de bedoeling om het bestaande chicoreigebouw, het linkergebouw, te laten staan. Hier zal een maatschappelijke functie voor worden gezocht.

 

Vervolg
Door het besluit van het college kan het plan verder worden uitgewerkt. De definitieve afspraken worden uiteindelijk vastgelegd in een overeenkomst met de ontwikkelende partij. Er moet nog een bestemmingsplanprocedure worden gevolgd.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Woningbouw op locatie Het Hof in Borculo”

  1. Alle mooie plekken moeten vol gebouwd worden. JAMMER wat gebeurd er met de parkeerplaats? Komen bij de woningen ook parkeerplaatsen of moeten die op de grote parkeerplaats staan? Dat betekend weer minder parkeerplaatsen in Borculo zo worden er telkens op diverse plekken parkeerplastsen ingeleverd.

  2. Worden er in de toekomst ook huurwoningen gebouwd?
    Ik snap dat mensen parkeren willen, maar woningnood is hoog.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven