Drie daguitstapjes vanuit Berkelland


BERKELLAND – Natuurlijk is er in de zomer heel wat te doen in onze prachtige provincie – van fietstochtjes tot een circusbezoek. Maar het is ook altijd een leuk idee om eens op avontuur te gaan! Berkelland heeft een optimale ligging in Nederland, aan de grens met Duitsland. Wanneer we denken aan een daguitstap, is er dan ook keuze in overvloed – je kunt gemakkelijk een plekje in Nederland kiezen, maar evengoed de grens oversteken en onze Duitse buren een bezoekje brengen. Hier geven we je drie leuke opties voor een tripje dat maximaal anderhalf uur weg is met de auto. Welke van deze opties verkies jij?

Een dagje naar Nijmegen
Nijmegen is een leuke stad om gewoon eens in rond te kuieren. Zo ontdek je niet enkel de bekende plekken zoals de Grote Markt, de Lange Hezelstraat en het Kronenburgerpark, maar ook kleine, authentieke steegjes met leuke barretjes en winkels die je anders nooit zou bezoeken. Als je eens een origineel museum wilt bezoeken, raden we zeker het MuZIEum aan. Het is een echte “oogopener”. Je wordt namelijk meegenomen in de wereld van blinde mensen, en wordt in het pikdonker rondgeleid door een (gedeeltelijk) blinde gids. Een speciale ervaring, zo mag je het wel noemen! Er zijn verschillende tours mogelijk, waarbij je bijvoorbeeld wordt meegenomen op vakantie naar Indonesië, en alles moet ervaren zonder je ogen te gebruiken. Nijmegen heeft trouwens ook een noemenswaardig casino. Niet enkel leuk om een gokje te wagen, maar het restaurant is ook van heel hoog niveau. Het is dus de perfecte gelegenheid om een lekker hapje te eten, en je roulette strategieën uit te proberen.

Münster ontdekken
Als je eens een dagje Duitsland in wilt trekken, raden we je aan om Münster eens een bezoekje te brengen! Je kan deze stad te voet ontdekken, maar je kan ook overwegen om een fiets te huren – zeker als je veel verschillende dingen wilt doen in slechts een dag. Het is zeker de moeite waard om door de oude stad te wandelen, die rond de Prinzipalmarkt gelegen is. Het Gemeentehuis (Rathaus) op dit plein is een van de oudste gebouwen van de stad, en het is zeker geen slecht idee om ergens in de buurt neer te strijken voor een drankje of een hapje. Ook de Cathedraal van Münster (St. Paulus-Dom) is een imponerend, historisch gebouw. Je kan binnen gratis een kijkje nemen, het is zeker de moeite waard. Het Cathedraal heeft trouwens een van de laatst overgebleven astrologische klokken die tegen de klok in draaien! Als je een kunstfanaat bent, mag je het Pablo Picasso museum ook niet missen. Het is natuurlijk niet het grootste museum, maar ze hebben een zorgvuldige selectie van zijn grootste werken, dat de moeite waard is om te bekijken.

Bezoekje aan Apeldoorn
Naast een bezoekje aan de stad zelf, kan je een tikkeltje extra avontuur aan je daguitstap toevoegen door een bezoek te brengen aan Klimbos Veluwe. Het is een actieve manier om een dagje door te brengen, en een perfecte uitstap voor de actievelingen onder ons. Als je een fan bent van frisse biertjes, is Brouwerij de Vliet ook een leuk idee. Je kan daar een rondleiding doen om meer te weten te komen over het productieproces van bier, en aan het einde een frisse Veluwse Schavuyt proeven. Apeldoorn heeft trouwens enkele zeer hooggewaardeerde restaurants, zoals Sizzles at the Park, Huisje James en Auberge Navet, bijvoorbeeld. Altijd leuk om een fijn dagje avontuur te eindigen met een lekkere maaltijd. Huisje James heeft zelfs een vermelding in de wereldbekende Michelin-gids verdiend, dus je kan topkwaliteit verwachting. En als je niet BOB bent, kan je ook van een wijnparing genieten die perfect bij het menu aansluit.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven