Landelijke straatwedstrijd klootschieten gestart


RUURLO – Met de nieuwe corona regels begon op 26 september de Landelijke straat competitie dit jaar in Zwolle bij Groenlo. KV Zwolle als organiserende vereniging volgt actief de richtlijnen van NOC-NSF, dus toegang tot de kantine middels QR-code. Voor de mensen die buiten willen zitten is er een tent opgezet. Een nieuw fenomeen in klootschietland, maar onder deze condities kon het klootschieten na een jaar gedwongen rust wel weer van start.

King and Queen of the roads
De eerste wedstrijd valt samen met de King and Queen of the roads wedstrijden in Ierland. Een aantal top schutters zijn daar aanwezig. De Brink en Dames kernploeg hebben zich om die reden afgemeld voor de eerste wedstrijd. De Achterhoek is vertegenwoordigd door de herenteams van Zwolle (Groenlo) en ’t Broek (Ruurlo). Het team van ’t Broek bestaat dit seizoen uit Patrick Zieverink, André Vruggink, Bart Kuenen en Eric klein Haneveld. Het team van Zwolle bestaat dit jaar uit Jurgen en Arno te Brake, Ramon Halleriet en Tim te Bogt.
Op het 5,3 km lange parcours in het buitengebied van Zwolle traden de teams uit de diverse afdelingen aan voor de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen. De heren van ’t Broek uit Ruurlo moesten het opnemen tegen de heren van Ons Streven uit Tilligte. Het parkoers met de diverse flauwe bochten en enkele lange rechte stukken is uitermate geschikt voor de straatspecialisten. Helaas was de topvorm nog niet aanwezig en werd in het onderlinge duel met 6 schoten verloren. 57 schoten die goed bleken voor de 8e plaats.

Zwolle (Groenlo) de 2e vereniging uit de Achterhoek (AKF) en kampioen van seizoen 2019 -2020 ging prima van start op hun thuisparcours. Zij maakte prima gebruik van het thuisvoordeel. Tegenstander Beuningen wist met 53 schoten en een 4e plaats een nette score neer te zetten. Zwolle deed het met 51 schoten nog beter. Het was sowieso spannend aangezien de verschillen klein waren. Zo kwamen Beuningen, Vooruitzicht en Mander allen met 53 schoten over de finish. De meeste meters over de finish was voor Beuningen met maar liefst 167 meter.
Bij de dames is helaas dit jaar geen vereniging uit de Achterhoek dat meedoet op landelijk niveau. Beuningen is de te kloppen ploeg. Dit team bleek oppermatig door met 60 schoten over te zijn. Een uitslag waar het heren 2 team van dezelfde vereniging ook genoegen mee moest nemen. De overige damesteams werden op grote afstand gezet. Oud Ootmarsum had 73 schoten nodig, 1 minder dan de Kogeltjes. HKV sloot de rij met 80 schoten.

De volgende landelijke straat competitie is op 24 oktober in Afdeling Midden Twente bij vereniging Huier.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven