Erelid Henk Bannink van Olympia’22 overleden


BORCULO – Op 8 oktober overleed Olympia’22 Erelid Henk Bannink(1935-2021). De korfbalvereniging uit Borculo schreef een ‘In Memoriam’ voor de man die meee dan 40 jaar lid was van de club. 

“Op 5 januari 1981 is Henk samen met Mieneke lid geworden van onze vereniging. Als ouders van onze leden Wim, Eric en Dinant zijn ze vanaf toen als vrijwilligers nauw betrokken geraakt bij onze vereniging.

Eind jaren 70 werd er gestart met de bouw van ons huidige clubhuis “D’n Tuut’n”. Henk werd benaderd voor de begeleiding en opbouw door de toenmalige voorzitter Henk Maats. Hierna was Henk niet meer weg te denken bij beheer- en onderhoudswerkzaamheden. Onder zijn bezielende leiding bleef ons clubhuis in perfecte staat, werden er lichtmasten geplaatst en kwam er een aparte materialenberging.

Bij de uitvoering van evenementen kon je ook altijd op Henk rekenen. Zoals het toneel opbouwen of een van karton vervaardigde verkoopkraam bij toernooien  maar ook een heus podium in de kantine voor de viering van een jubileum werd door Henk zelf gemaakt.

Op maandag was jarenlang de vaste Jeu de Boules middag en avond. Overdag begeleidde Henk als vrijwilliger de leden van de ANBO en ’s avonds was hij als organisator en deelnemer betrokken bij onze Jeu de Boules groep.

Voor zijn tomeloze inzet als vrijwilliger aan onder meer onze vereniging is Henk in 2010 gehuldigd en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit jaar hebben we Henk nog mogen feliciteren met zijn 40 jarige jubileum als lid van onze vereniging.

Namens heel Olympia ’22 wensen wij Wim en Anet, Eric en Marieke, Dinant en Josée en verder familie en nabestaanden heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Dankbaar zijn wij voor alles wat Henk heeft betekend voor onze club en wij herinneren Henk dan ook met veel waardering en respect”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven