Gemeenteraad “College moet alles in het werk stellen om opheffen buslijn 56 te voorkomen”


BERKELLAND – De gemeenteraad van Berkelland heeft grote zorgen over het opheffen van buslijn 56 Borculo-Deventer. Ingrid van Dijk van Gemeentebelangen Berkelland diende daarvoor een motie in die raadsbreed werd ondersteund. Partijen waren kritisch richting het college, omdat er al eerder zorgen waren geuit en vragen waren gesteld over dit onderwerp. Deze bleven volgens Hans Boxem (VVD) onbeantwoord. Boxem ging nog verder in zijn verhaal door te stellen dat zelfs het voortbestaan van het busstation in Borculo in gevaar komt door het opheffen van lijn 56.

Alles in het werk stellen
De raad draagt het college in de motie op om in gesprek te gaan met de provincie Gelderland als opdrachtgever en Arriva als uitvoerder en de petitie van Amber Veldhuis aan hen over te dragen. Daarbij vindt de gemeenteraad dat het college alles in het werk moet stellen om het opheffen van buslijn 56 te voorkomen.

Bosman deelt de zorgen
Wethouder Bosman gaf aan direct actie te hebben ondernomen toen Arriva liet weten de buslijn te willen opheffen. “We willen reizen met het OV stimuleren, maar dat doe je niet door oudere mensen drie keer over te laten stappen”. Ze deelt de grote zorgen van de gemeenteraad en gaf aan haar uiterste best te doen de opheffing te voorkomen. Ze benadrukte echter dat Arriva en de provincie bepalen.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Gemeenteraad “College moet alles in het werk stellen om opheffen buslijn 56 te voorkomen””

  1. Volgens mij wil Arriva stoppen met buslijn 56 omdat de provincie een deel van de route wil voorzien van ca 20 verkeersdrempels. Dat wil Arriva de passagiers niet aandoen. Op dat deel van de buslijn gaat het waarschijnlijk ook veel te hard, waar eigenlijk niet ?.

  2. arriva zal het een worst zijn en in Arnhem weten ze niet eens waar berkelland ligt.
    het is te gek voor woorden het platteland bungelt er altijd maar bij aan.

  3. Dat krijg je ervan als je als gemeente/provincie wegen vol gaat gooien met drempels en de maximumsnelheid tot slakkentempo terug brengt. Eigen schuld dikke bult.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven