Hans Pelle (PVDA) betreurt vele beschadigende uitlatingen “Ik doe mijn plicht als volksvertegenwoordiger”


BERKELLAND – Hans Pelle (PVDA) liet gisteren weten blij te zijn met het niet doorgaan van de Achterhoek Rally. Via social media hebben veel mensen hun mening laten horen over dit besluit en het standpunt van o.a. Hans Pelle hierin. Het Eibergse raadslid komt deze woensdagmorgen met een persoonlijke verklaring. Hij betreurt de vele beschadigende uitlatingen die naar hem, maar ook naar raadslid Andra Weg, de burgemeester en de ambtenaren, zijn gedaan.  Ik betreur dit zeer en neem daar dan ook met ferme toonafstand van. Ikzelf kan dit door de jaren heen wel goed scheiden, maar ik zie ook wat dit alles doet met mijn gezinsleden”. Laat hij weten. Lees hieronder de volledige verklaring van Hans Pelle.

 

“Inmiddels ben ik 28 jaar volksvertegenwoordiger en doe ik dit werk met veel plezier. En om dit werk te mogen doen, heb ik aan alle Berkellanders bij mijn aantreden belooft “dat ik de plichten die mijn dit ambt oplegt, getrouw zal vervullen”. Het klopt dat ik geen voorstander ben van een rally in ons Achterhoekse Coulisselandschap. En volgens mij mag ik die mening eropna houden! Natuurlijk begrijp ik heel goed dat er ook teleurstelling is door het niet afgeven van die vergunning. Maar men dient zich te realiseren dat een vergunning pas afgegeven kan worden, als aan de gestelde kaders is voldaan. De organisatie van deze AutoRally is daar op meerdere onderdelen niet in geslaagd, wat uiteindelijk geleid heeft tot het niet afgeven van de benodigde vergunningen.

Dit alles heeft er weer toe geleid, dat op sociale media vele beschadigde uitlatingen zijn gedaan in de richting van de ambtenaren, de burgemeester, Mw. A. Weg (GroenLinks) en ondergetekende. Ik betreur dit zeer en neem daar dan ook met ferme toonafstand van. Ikzelf kan dit door de jaren heen wel goed scheiden, maar ik zie ook wat dit alles doet met mijn gezinsleden.  In ieder geval weet ik 100% zeker, dat de keuze van het wel of niet door laten gaan van deze Rally, niet door een muntje op te gooien wordt gedaan, maar op basis van een zorgvuldige afweging door de eindverantwoordelijke, onze burgemeester. En als daardoor o.a. blijkt dat de inspraaktijd van 6 naar 4 weken gaat, dan is het mijn plicht als volksvertegenwoordiger om daar aandacht voor te vragen. Dat is in mij optiek zowel voor de initiatiefnemer, als voor diegene die er anders tegen aankijken belangrijk.

In het besluit bij de afwijzing heb ik gelezen dat “de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid en de bescherming van het milieu onvoldoende aantoonbaar gewaarborgd zijn en dat dhr. J. van Oostrum zowel de omgevingsvergunning als de evenementenvergunning moet afwijzen. En dat besluit verdient waardering en respect, want een 2de Haaksbergen, wens ik niemand toe”. 

 

In het besluit bij de afwijzing heb ik gelezen dat “de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid en de bescherming van het milieu onvoldoende aantoonbaar gewaarborgd zijn en dat dhr. J. van Oostrum zowel de omgevingsvergunning als de evenementenvergunning moet afwijzen. En dat besluit verdient waardering en respect, want een 2de Haaksbergen, wens ik niemand toe.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Hans Pelle (PVDA) betreurt vele beschadigende uitlatingen “Ik doe mijn plicht als volksvertegenwoordiger””

  1. Ik vindt dat de heer pelle wel heel ver gaat om haaksbergen erbij te halen, dit omdat het in haaksbergen om een heel ander evenement gaat een rally is wat anders dan een monstertruck die kunstjes doet. En omdat hij niet van de rally houd is prima maar hij laat het meewegen in zijn besluit dat vindt ik ontoelaatbaar je laat op deze manier wel veel fans van deze sport in de kou staan.

  2. Heel. herkenbaar. dat. dit evenement weer.niet door kan.door inmenging van. de linkse politiek.. Na het paasvuur dat niet mag nu ook de rally.
    Bedankt bomen stichting,Hans Pelle met zijn waardeloze kranten bericht en niet te vergeten
    de GroenLinks mensen met hun zwakke mening.
    Ga zo door en maak alles in Eibergen onmogelijk.

    Een rally liefhebber.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven