Joost van Oostrum over verbod Achterhoek Rally “Ik baal er gewoon van”


BERKELLAND – Nadat dinsdag ongeveer heel Berkelland heeft gereageerd op het niet doorgaan van de Achterhoek Rally, kon natuurlijk burgemeester Joost van Oostrum niet achter blijven. De Berkellandse burgemeester reageerde via zijn Facebookpagina. Lees hieronder de reactie van de burgervader:

“Beste Berkellanders,

Vanaf maart 2020 staat veel in het teken van corona en de beperkingen die dat met zich meebrengt. Dat vraagt veel van ons allemaal. Of je het nu wel of niet eens bent met de maatregelen: ze raken ons allemaal. Veel evenementen zijn helaas al meer dan 2 keer niet door gegaan. Ondertussen is er meer mogelijk, maar helaas niet onbeperkt. Als er evenementen afgelast moeten worden was en is dat nooit een leuk bericht.

Niet voor de organisatie, niet voor de bezoekers en niet voor de medewerkers van de gemeente Berkelland. Gezamenlijk werken we hard bij zoeken naar oplossingen. Ook voor mij als burgemeester is het nooit leuk of makkelijk om te besluiten dat iets niet door mag gaan. Toch heb ik dat afgelopen maandag moeten doen als het gaat om de Achterhoek Rally. Als groot sportliefhebber was dat besluit zeker niet eenvoudig, ik baal er gewoon van.
Als burgemeester moet ik echter bij een besluit alles afwegen. De belangen van de aanvrager, maar ook van de omgeving. De veiligheid voor deelnemers en bezoekers. Het naleven van wetten en regels.
De afgelopen periode hebben we als gemeente en (veiligheids)adviseurs veel contact gehad met de organisatie van het evenement. We hebben extra tijd gegeven en hun plannen zorgvuldig afgewogen; kunnen we tot een aanvraag komen die aan alle eisen voldoet en waarvoor we een vergunning kunnen verlenen. Helaas is het niet gelukt.

Ook moet iedereen in staat zijn om bezwaar te kunnen maken tegen besluiten. Dat is een recht van ‘tegenstanders’, maar ook van de aanvrager. Bij een weigering moet er ook tijd zijn om daar als aanvrager tegen in beroep te gaan. Vandaar dit besluit ruim 4 weken voor het evenement, waar dat eigenlijk 6 weken moet zijn.

Samengevat is de conclusie dat de belangen van:
• de openbare orde;
• de openbare veiligheid;
• de volksgezondheid;
• de bescherming van het milieu;
onvoldoende aantoonbaar gewaarborgd zijn en dat ik zowel de omgevingsvergunning als de evenementenvergunning moet weigeren.

Nogmaals een besluit dat zeer zeker niet gemakkelijk is geweest. Ik weet dat er mensen teleurgesteld zijn en blijven, ook na deze toelichting van mijn kant”. 

 

Deel dit artikel:

15 gedachten over “Joost van Oostrum over verbod Achterhoek Rally “Ik baal er gewoon van””

  1. Samengevat is de conclusie dat de belangen van:
    • de openbare orde;
    • de openbare veiligheid;
    • de volksgezondheid;
    • de bescherming van het milieu;
    onvoldoende aantoonbaar gewaarborgd zijn

    Inderdaad Joost, allemaal onzin-argumenten.

  2. Zoals gewoonlijk blablabla het ligt altijd maar weer aan de ander!!! Moet je de volgende keer met je fietsje ook maar een vergunning aanvragen en vooral dan de openbare veiligheid!! Verzin dan wat beters

  3. Een rally is gewoon veilig als mensen de 10 meter afstand respecteren.

    Wat een gezeik weer!

  4. Wat doe jij dan met je gezin bij een Mac Donalds in Winterswijk toen er de 1.5 meter nog was en jullie binnen zaten bijna tegen mensen aan die er al zaten ????
    Jij wil je hachje redden Hahahaha man man wat een onzin vertel je aan de mensen .
    Wij willen nu wel heel graag dat er iemand jou over gaat nemen en wij willen als berkellanders beslissen wie het wordt maar vooral jou mogen afzetten uit je ambt . Bahbah wat ben jij een misselijke vent🤮🤮.

  5. Wat raar! Zandvoort, voetbal e.a. evenementen waar economische belangen meespelen daar zijn de genoemde argumenten over milieu, volksgezondheid, openbare orde niet van toepassing. Sorry burgemeester, maar dit slaat nergens op.

  6. Wat een …… alles er voor gedaan wat moest van de gemeente
    Zelfs meer dan noodzakelijk Corona …….. ( daar kunnen we alles wel op schuiven )

  7. Jan Tackenkamp

    Jammer dat het niet doorgaat ,zelf persoonlijk vindt ik het niet erg dat het niet doorgaat,ben aanwonende , en nu kan ik zonder problemen gaan en staan waar ik wil

  8. Dan moeten ze het mtb ook verbieden door het bos ook gevaarlijk en je stoord de natuur sorry mtb ers de rally was een mooie promotie voor Eibergen

  9. Wat een rare reactie komen er toch mensen. Jullie schreeuwen maar wat maar weten de echte reden helemaal niet er is hier goed over na gedacht dat weet ik zeker. en de organisatie zitten net boven de puperleeftijd zij moeten nog een boel leren.en dat hans(pvda)en Andrea (groenlinks) en al die andere bezwaarmakers bezwaar maken is hun volste recht,ben er heel blij mee dat ze dat gedaan hebben dank hier voor.het blijkt dus dat de organisatie niet weet waar ze over praten.van de aanvraag klopte helemaal niks kinderwerk.fijn dat het niet door gaat.als aanwoonende hebben we nu op 20 nov rust en vrijheid. Zet de rally op PlayStation en je hebt niemand nodig voor vergunningen en racen maar en jullie hoeven Hans Andrea en Joost niet te beledigen

  10. Frederik Antony Houtsma

    Welke van de 4 check punten was de reden om de vergunning te weigeren?????

  11. @ M.m
    Zeker goed bevriend met onze Joost , Andrea , Hans en ga zo maar door …
    Of werk jij met ze ????
    Beledigen doen we niet , wij spreken de waarheid en zijn geen kontenkruipers.

  12. Mijn eerdere vermoeden was dus juist. Begrijp me goed. Ook ik vind het jammer, maar er zijn nu eenmaal eisen waaraan moetbworden voldaan. En je kunt blaten wat je wilt over “dat het gewoon veilig is als de bezoekers….” maar *als* geldt niet. Er moet gewoon aangetoond worden dat iets veilig is. Punt. En als je dat niet kunt aantonen of garanderen, dan houdt het op.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven