Maak een robot met Micro:bit tijdens BIEBlab


BERKELLAND – Op 3 november (Ruurlo) en 10 november (Eibergen) staat BIEBlab in het teken van het maken van een robot. In beide vestigingen begint de creatieve en technische middag om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via site of 088-0062929 en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Maak een robot met Micro:bit
De Micro:bit is een klein maar krachtig micro-computertje. Aan de hand van voorbeelden ontdek je de verschillende mogelijkheden van de Micro:bit. Daarna ga je zelf een leuke toepassing bedenken en uitvoeren. Je programmeert de Micro:bit met de computer en maakt er daarna een robotje van. Wat kan jouw robotje allemaal?

Samenwerking Bibliotheek en ‘Culturije’
Twee keer per maand worden er in twee vestigingen in Berkelland activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven