Offroad-rit bij Motorclub Ruurlo in ‘t Ruurlose-broek


RUURLO – Na wederom een bewogen jaar, waarin coronabeperkingen goeddeels het levensritme buiten de deur bepaalden, breken er weer betere tijden voor het verenigingsleven aan, zo ook voor Motorclub Ruurlo. Zo zette de club weer een ‘modderrit’ op de kalender, op zondag 31 oktober.

De ruim 240 leden tellende club, waarvan het clubhuis aan de Vosheuvelweg ligt, organiseert zelf en ook in samenwerking met de motorclub uit Borculo (BMAC) diverse activiteiten voor motorliefhebbers, van jong tot oud en in de breedste zin van het woord. In juni 2021 nam Motorclub Ruurlo deel aan een wedstrijd georganiseerd door de Rabobank; de ‘Club van het jaar’, onderdeel van de Rabobank clubsupportactie. Motorclub Ruurlo kwam door een goede motivatie en vele stemmen als winnaar van gemeente Berkelland uit de bus. Naast het organiseren van motor-gerelateerde activiteiten is het clubhuis van de motorclub doorgaans een plek waar jong en oud worden samengebracht, iets dat een sterk verbindende werking heeft op sociaal gebied.

‘Sturen’
De toerliefhebbers van de club kregen in het weekend van 26 tot en met 29 augustus de mogelijkheid om gezamenlijk af te reizen voor een weekend ‘sturen’ door het bochtige Duitse Sauerland. De rit ging dit jaar naar het beroemde wintersportgebied Winterberg. Anders als voorgaande jaren werd de reisbegeleiding dit jaar uitbesteed aan Jolande Uenk. De groep van een kleine twintig mannen werd ondanks het regenachtige weer getrakteerd op mooie routes en een gezellig samenzijn in een ongedwongen sfeer.

Noppenliefhebbers
Na twee jaar van afwezigheid op de Offroad-kalender staan de vrijwilligers van Motorclub Ruurlo weer te trappelen om een mooie route aan te bieden voor de ‘noppenliefhebbers’. De uit het verleden ook wel bekende ‘modderrit’ of ‘betrouwbaarheidsrit’ wordt al tientallen jaren georganiseerd door de club en is ook in de wijde omgeving zowel bij deelnemers als publiek geliefd. De combinatie van recreatieve motorsport en het gevarieerde coulisselandschap zijn dé ingrediënten voor een typisch Achterhoekse traditie die, zo blijkt, door een zorgvuldige en verantwoorde organisatie prima te combineren is met de geldende regels rondom flora en fauna.

De offroad-rit wordt gehouden op zondag 31 oktober in het oostelijke en zuidelijke buitengebied van Ruurlo en start traditiegetrouw vanaf restaurant De Duif, aan de Groenloseweg in ‘t Ruurlose Broek.

Foto: Martijn Stegeman

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Offroad-rit bij Motorclub Ruurlo in ‘t Ruurlose-broek”

  1. Oje, als dat maar niet verboden wordt in het kader van het waarborgen van de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid en de bescherming van het milieu. Wat betreft de uil zou het net kunnen: die gaat immers pas per 1 november slapen…

  2. @ Joost van Oostrum

    Ga je dit ook nog verbieden ??? Wel zo eerlijk lijkt me , alles gaat door of niks gaat door

  3. Is dit niet schadelijk voor de flora en fauna?
    Rally kan niet en dit mag wel?
    Lachwekkend allemaal.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven