Verbod op Achterhoek Rally: CDA en D66 houden zich op de vlakte, Hans Pelle (PVDA) blij


EIBERGEN – Ondernemers en inwoners van Eibergen reageren boos en teleurgesteld op het besluit van de gemeente Berkelland om op het laatste moment geen vergunning af te geven aan de organisatie van de Achterhoek Rally. Vanuit de politiek komen veelal gematigde reacties. Behalve van Hans Pelle, het Eibergse raadslid van de PVDA reageert verheugd. “Ik ben blij met dit besluit. Een overwinning voor de natuur in Berkelland”. Zo laat hij weten.

D66 reageert bij monde van fractievoorzitter Han Boer “D66 is niet principieel voor of tegen een rally. Van geval tot geval zal het college een afweging moeten maken waarbij alle aspecten gewogen dienen te worden. De uitkomst kan dan zijn dat het niet door kan gaan. Wij kennen de afweging niet in dit geval. D66 is van mening dat er naar de procedure voor dit soort evenementen dient te worden gekeken zodat aan alle belanghebbenden recht gedaan kan worden en een juiste afweging kan plaatsvinden”. 

Een soort gelijke reactie komt er uit de CDA fractie “Wij kennen op dit moment de reden niet, waarom dit evenement geen doorgang mag vinden. Daarop willen wij nu nog niet vooruit lopen, we wachten de uitleg van de burgemeester af. Maar we begrijpen de enorme teleurstelling! De Achterhoek Rally is een mooi evenement, waar veel vrijwilligers en ondernemers maandenlang mee bezig zijn geweest. Mensen zagen ernaar uit en het brengt reuring, gezelligheid. Een gemis voor onze prachtige gemeente!”. Aldus Martine Tenhagen
vicefractievoorzitter CDA Berkelland.

Deel dit artikel:

12 gedachten over “Verbod op Achterhoek Rally: CDA en D66 houden zich op de vlakte, Hans Pelle (PVDA) blij”

  1. Wat een onzin, bij dit soort afwegingen wint de organisatie nooit want deze afweging dat de natuur wint is elk jaar aanwezig. Ik denk dat de gemeente beter een definitief besluit kan nemen zodat je niet elk jaar weer deze discussies krijgt. Het betekend gewoon dat de burger en de organisatie nooit meer wat kan organiseren.

  2. Valt me vies van je tegen, Hans. Maar je zult wel meedeinen met de huidige tendens waarbij het mogelijk is, dat een paar zeikerds met non-argumenten het plezier van velen kunnen vergallen.
    Want wat is die schade aan de natuur dan? Een paar sporen in een zandweg? Die zijn er nu ook van het landbouwverkeer. Of een paar vogels die opvliegen van de knallen uit de uitlaat? Die komen wel terugvliegen. Doen ze namelijk ook als de jagers weg zijn.
    Of je GroenLinks collega uit Ruurlo, die zeurt dat ze op bepaalde tijdstippen even niet van haar erf af kan, omdat de rallykaravaan over haar weg komt. Zou ze ook zo zeuren, als die weg opnieuw geasfalteerd moet worden en ze ook een dag niet van haar erf af kan?
    Gadverdamme!

  3. Echt belachelijk het is ook nog voor het Nederlands kampioenschap zo krijg je niks meer in Eibergen.
    We hebben nog de Nederlandse skeeleren gehad in Eibergen. Als ze horen krijg je niks meer in Eibergen. Dan zeggen ga maar niet naar Eibergen daar krijg je toch geen vergunning.

  4. Die ideote ambtenaren die dit beslist hebben een functie elders geven sloten schoonmaken of zo, diep treurig deze beslissing.
    Allemaal met excuus aanvoeren van milieu .
    Ze zijn helemaal de weg kwijt die ambtenaren, alleen als het in hun straatje ligt mag wat.
    Wat een walgelinke vertoning.

  5. Schande dat dit besluit is genomen…. kapot schamen moet jij je.Hier maak je geen vrienden mee…en je jaagt een hoop mensen in het harnas die al veel onkosten hebben gemaakt en vele uren hier hebben in gestoken …ga je schamen

  6. Henk Vermeulen

    Hans, ben je zo blij? Wij niet! Een topevenement op randvoorwaarden naar de prullenbak verwijzen is politiek onwaardig. Ik had je/jullie verstandiger gedacht. Wordt het nu fietsen en lopen voor iedereen om de grassprietjes te sparen? Dat knalvuurwerk wat elke avond/nacht afgestoken wordt om de drugsdealer aan te melden, daar schrikken de vogeltjes niet van? Dat richt meer kwaad aan! Bezint eer ge begint.

  7. Ook hier is de fusie van GL en PVDA begonnen..
    En de rally gaat “langs twee gegraven poelen”. Sinds wanneer wordt jong aangelegd natuur ook aan bovenmatige regels gesteld?

  8. Wat wat natuur Oke daar ben ik voor een evenement wat een keer in het jaar wordt georganiseerd door een grote club vakmensen tiptop voor mekaar niks aan de hand …..toch wat natuur wij worden in eibergen ieder twee weken op zaterdag en door de weeks kompleet weg geroerd door trekkers met acrobaten er op van de muziek vereniging wie het oudpapier doen ophalen roet uit stoot euro nul …en dat mag volgens de wegen verkeerswet ech niet de veeg machine van de gemeente berkelland uit stoot roet roet en nog eens roet dat is max CO2 uitstoot voor de natuur in berkelland dit is pas met twee maten meten…prima geen rallysport in eibergen dan ook niet meer die rij de trekkers meer dan kan dat ook niet meer …toch het wordt totaal onmogelijk gemaakt om nog een mooi evenement te organiseren dan kun je de carnavals optochten ook vergeten zo lijkt het mij…gewoon tegek ….gemeente raad denk er nog eens over na en kom op juli besluit terug het is een belangrijke evenement voor ons ze gemeente om ons op de kaart te zetten in Nederland……groeten roy papen

  9. Je maakt geen vrienden hier in Eibergen met jouw besluit hans belachelijk is beter voor de natuur pfff

  10. Nou wat zijn we toch allemaal teleurgesteld. Nou ik niet ben heel blij dat ik dit als aan wonende niet hoef mee temaken .zonder overleg over hoe en wat kregen we een brief in de bus waar wij ons die dag aan moesten houden. Navraag leerde ons dat er geen overleg mogelijk was .noem je dat goed voor mekaar van de organisatie. Supper slecht.Hans(pvda) en Andrea (groenlinks) heel hartelijk dank dat jullie de nek hebben durven uit te steken en ook alle andere bezwaarmakers dank hier voor jullie verdienen een bos bloemen en bij de volgende verkiezingen mijn stem .trek jullie niks aan van de krkritiek dat er over jullie wordt ge zegt .want alles wat ik lees aan kritiek is een gebrek aan woorden en kennis

  11. Belachelijk besluit ik ben benieuwd wat jullie met die carnavalsoptocht gaan doen
    Tevens neem ik aan Hans dat jij zo braaf bent en alles met de fiets doet en geen gebruik maakt van een auto
    Die nieuwe weg geeft meer milieu overlast dan die rally

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven