Brons voor het Odival heren team 1 van Odival


EIBERGEN – Het Odival heren team 1 heeft afgelopen zaterdag 6 november een bronzen medaille behaald in Winterswijk. We hebben er lang op moeten wachten wegens de pandemie maar nu is het weer zover dat er turnwedstrijden kunnen worden georganiseerd door de KNGU. In dit seizoen is er ook geheel nieuwe oefenstof ontwikkeld en zijn de niveaus geherstructureerd. In Winterswijk werd de eerste in de reeks van drie teamwedstrijden gehouden.

In dit splinternieuwe seizoen 2021 – 2022 worden in dit najaar de drie teamwedstrijden gehouden met teams van verschillende verenigingen uit het district Oost. Het team van Odival bestaat uit vijf jonge turners van Odival. Deze vijf jongens, Jack Bussink, Luka Caloski, Sjoerd de Groot, Tren Meuleman en Harm Nijhof, komen uit in de categorie Pupil C. De jonge turners hebben zich vanaf augustus kunnen voorbereiden op de nieuwe structuur en oefenstof. Veel tijd is er dus niet geweest om de nieuwe oefenstof te kunnen leren. Ook het niveau is heel erg omhoog gegaan. De bronzen medaille was een fijne verrassing en de jongens hebben er hard voor gewerkt. Heel erg goed werd er gepresteerd op voltige, ringen en sprong. De totaalscore was in punten 249.30.

De sprong en brug van Tren Meuleman was zo goed dat hij daar een tweede plaats had van alle turners die daar in de teams turnden. Op voltige behaalde Tren een derde plaats. Pas begonnen bij Odival is Harm Nijhof uit Haaksbergen. Deze jongen deed het erg goed en behaalde op diverse toestellen goede cijfers. Luka Caloski was ook nieuw in het team van Odival. Luka deed het erg goed en behaalde goede cijfers op sprong en voltige. Het team was erg blij om weer te kunnen turnen en gaat met plezier naar de inmiddels weer opgestarte trainingen. De volgende wedstrijden zijn op 20 november in Didam en op 18 december in Nijmegen. Alles is te volgen op de website van Odival.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven