Een eeuw lang korfbal in Borculo


BORCULO – Op 22 januari 1922 werd K.V. Olympia’22 opgericht. Om dit te vieren heeft de korfbalvereniging op zaterdag 22 januari 2022 een receptie/reünie en aansluitend een feestavond gepland. Dit is voor de korfbalvereniging en haar (oud-)leden een mooi moment om terug te kijken naar de prachtige historie en de vele hoogtepunten.

Jubileumcommissie
Inmiddels is een jubileumcommissie al ver gevorderd in haar plannen voor een onvergetelijke dag voor jong en oud. Hierbij rekent de commissie niet alleen op de huidige maar zeker ook op de vele oud-leden. Namens de jubileumcommissie; Marieke van den Cruijsem en Herwin te Brinkhof: “Veel oud-leden zijn nog in beeld en via social media al opgewarmd. We hebben vanuit het hele land aanmeldingen ontvangen, onder andere via de aanmeldknop op www.kvolympia22.nl. De animo is erg groot, dat geeft aan dat onze vereniging voor sommigen uit het oog is, maar zéker niet uit het hart.”

Korfbal in Borculo
“In Borculo en wijde omgeving is onze korfbalvereniging een begrip. Bijna elke leerling van het basisonderwijs in Borculo heeft wel een of meerdere keren meegedaan met het schoolkorfbaltoernooi dat we nu al 50 jaar lang onafgebroken organiseren. Oud deelnemers van toen staan nu langs de lijn hun eigen kinderen aan te moedigen.” Mede hierdoor zijn we een enthousiaste en groeiende korfbalvereniging die de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet

Jubileumjaar
De jubileumcommissie is van plan 2022 in het teken van dit eeuwfeest te zetten. Bezoek aan de zaalkorfbalfinale in AHOY, een familiedag, een korfbalclinic van topspelers, een demonstratiewedstrijd en een passende afsluiting in januari 2023.
“Zo hopen we ook tijdens het komende septemberfeest met minimaal 100 geel-zwarte schutters deel te nemen aan het vogelgooien /-schieten. We hebben de huidige koningin in onze vereniging en dat willen we graag zo houden!”

Campus de Wildbaan
Met de komst van het Staring College naar sportpark de Wildbaan en de daarvoor vereiste verschuivingen kunnen we dit feest niet op ons eigen terrein organiseren maar wijken we uit naar het muziekcentrum aan de Haarloseweg. “De twee kunstgrasvelden die door de herinrichting gerealiseerd gaan worden zijn voor K.V. Olympia ‘22 de spreekwoordelijke kers op de (feest)taart.”

Vanzelfsprekend hopen we dat de mijlpaal op deze dag gevierd kan worden. Indien in verband met corona-maatregelen de feestdag verschoven zal moeten worden, stellen we de korte termijndoelen bij. Maar 22 januari 2022 zal hoe dan ook feestelijk zijn.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Een eeuw lang korfbal in Borculo”

  1. Mijn vader Hendrik Jan Oonk, geboren 1915, was in de jaren ’30 van de vorige eeuw korfballer bij K.V. Olympia ’22. Ik ben in het bezit van een foto uit 1938? waarop hij, samen met andere leden, op een praalwagen zit met het logo van de korfbalclub.
    Dit was tgv Koninginnedag, Wilhelmina was toen koningin.
    Interesse? Laat het weten, dan zal ik proberen jullie de foto toe te sturen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven