Expositie schilderijen Rikie Radstake


RUURLO – Vanaf 20 december zijn de werken van Rikie Radstake te bewonderen in de expositieruimte van Kunstkring Ruurlo, op de eerste verdieping van Kulturhus Ruurlo. De expositie is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur gratis te bezichtigen.

Laatbloeier
Rikie Radstake-Heinekamp is pas op latere leeftijd met kunst begonnen, toen haar kinderen het huis uit waren en zij meer tijd voor zichzelf kreeg. “Een vriendin nam mij mee naar een schilderles. Bij die eerste les kreeg ik een stuk papier ter grootte van een deur. Daar mocht ik mij op uitleven.” Dat liet Rikie zich geen twee keer zeggen! Ze kreeg de smaak te pakken en dat leidde tot een ruime verzameling schilderijen en tekeningen. Nog steeds maakt ze het liefst grote schilderijen, van ca. 100×100 cm. Thuis in Lochem ademt haar woonkamer kunst en heeft ze een eigen atelier op de eerste verdieping.

Felle kleuren als kenmerk
In de loop der jaren heeft Rikie een markante eigen stijl ontwikkeld. Ze schildert vooral kleurrijk en abstract, haar werk kenmerkt zich door de veelal felle en vrolijke kleuren. Haar inspiratie haalt ze overal uit, zelfs uit de corona-crisis; in 2020 maakte ze in dit kader bijvoorbeeld het schilderij ‘Huidhonger’. Dit schilderij van 70×100 cm was in een week tijd klaar! Behalve met acryl werkt zij ook met houtskool, potlood en inkt.

Goede doelen
Rikie steunt met haar kunst ook regelmatig een goed doel. Ze doet dit door aan organisaties, zoals bijvoorbeeld de Alpe d’HuZes, een schilderij te schenken om te verkopen. De opbrengst is dan geheel voor de betreffende organisatie.

Exposeren
Inmiddels heeft Rikie ook de interesse gewekt van kunstliefhebbers in het buitenland. Er zijn al werken van haar hand in Frankrijk en Duitsland terechtgekomen. Maar ze exposeert ook regelmatig lokaal in de Achterhoek en vanaf 20 december dus in Ruurlo! Rikie’s werk is te bekijken op haar facebook-pagina. Meer informatie is te vinden op http://www.kunstkringruurlo.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven