NL-Alert testbericht op maandag 6 december


BERKELLAND – NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over acute noodsituaties. Op maandag 6 december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland.

Noodsituaties
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties bij u in de buurt. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden. Ontvangt u een NL-Alert? Lees het bericht meteen, volg het advies op en informeer anderen.

Mobiel
NL-Alerts ontvangt u op uw mobiele telefoon. Daarvoor moet uw mobiel opgeladen zijn én aan staan. Ook ziet u NL-Alert steeds meer op digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen in het openbaar vervoer. Ontvangt u een NL-Alert op uw mobiel, dan hoort u een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal bericht. Let wel op, het NL-Alert testbericht kan luid binnenkomen wanneer u uw oordopjes of een koptelefoon gebruikt.

Elk jaar op de eerste maandag in juni en december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht. Zo weet u hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Meer weten? Kijk op http://nl-alert.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven