Ruurloërs Patrick en Suzan Zieverink geplaatst voor eindronde NKB Championstour straat


RUURLO – Zaterdagmorgen 18 december stonden de klootschiettoppers uit Nederland al weer vroeg klaar voor de 3e Championstour wedstrijddag onderdeel straat. De locatie was wederom het EK parkoers van 2016 in Tilligte. Tijdens 2 omlopen van 10 schoten wordt bepaald wie met de beste score op huis aan gaat. Inzet is een plek die recht geeft op het EK in het hemelvaarts weekend 2022 in Duitsland bij de VSHB.

Wisselend
De voorlopig laatste wedstrijddag liet wisselende resultaten zien voor de klootschieters uit onze regio. Gido Beumer van Klein Dochteren was helaas afwezig. Gelukkig waren Patrick en Suzan Zieverink van KV ’t Broek (Ruurlo) er wel bij. Ook de mannen van KV Zwolle (Groenlo) waren weer van de partij. Patrick begon matig maar wist door daarna continue goede schoten te maken een prima gemiddelde te bereiken. Zowel in de eerste ronde (1322 m.) als de tweede ronde (1453 m.) eindigde hij bovenin de ranglijst. Jurgen te Brake deed het wat minder met 1159 m. en 1211 m. Arno te Brake had na het uitvallen de vorige maal minimaal 1 goede score nodig om zich te plaatsen. Helaas lukte dit door opnieuw opspelen van de liesblessure niet. Met afstanden van 1092 m. en 1086 m. bleef hij ver verwijderd van zijn normale kunnen. Ramon Halleriet was wederom niet in vorm en met 1103 m. en 1128 m. eindigde hij maar net voor Arno.

Dames
Na het opmaken van de eindstand bleek Patrick Zieverink de vierde plaats bemachtigd te hebben. Ook Jurgen gaat door naar de eindronde met 15 heren door als twaalfde te eindigen. De overige heren gaan definitief niet naar het EK. Suzan Zieverink van KV ‘t Broek (Ruurlo) presteerde wisselend dit weekend. Ze had een goede 1e ronde die ze winnend afsloot met 1202 m. gevolgd door een matige tweede omloop met 1000 meter. Suzan gaat net als haar broer door naar de eindronde met 9 dames door als zesde te eindigen in het eindklassement.

Op 12 februari 2022 zal de laatste wedstrijdenreeks van start gaan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven