Al bijna 4.000 euro aan donaties voor Kringloopwinkel Warm


RUURLO – Kringloopwinkel Warm in Ruurlo kreeg vrijdag een dwangsom van 5.000 euro opgelegd van de gemeente Berkelland omdat het bedrijf de deuren, tegen de coronaregels is, had geopend. Het bericht op Nieuws uit Berkelland over de dwangsom leverde veel reacties op. Ook werd er direct een donatie actie opgestart door Tristan Nederhoff. Op de donatie pagina staat te lezen “Nederland heeft ondernemers nodig die hun rug recht houden en burgelijk ongehoorzaam zijn in tijden waarin burgerlijke ongehoorzaamheid een vereiste is!”. Daarom wordt opgeroepen om de ondernemers financieel te ondersteunen.

Tweehonderd donaties
Op zaterdagmorgen staat de teller al op ruim 200 donaties. Deze donateurs hebben met elkaar al bijna 4.000 euro in het laatje gebracht. De donatiepagina is te bereiken via deze link.

Politiek reageert
Madelon Kuijk, nummer 13 op de kieslijst voor de komende verkiezingen bij Gemeente Belangen, was een van de volgers van Nieuws uit Berkelland die een reactie gaf: “Waarom ondernemers zo behandelen als criminelen? Kappen met die onzin en zorgen dat we als lokale bevolking het virus onder controle krijgen en onze economie draaiende houden. Boetes (last onder dwangsom) geven aan ondernemers die zich wel bewust zijn van de mogelijkheden is het laagste wat je kan doen. Help je ondernemers, schouders eronder”. Rick Hulshof, de nummer 4 op de kandidatenlijst van GroenLinks Berkelland reageert weer op de reactie van Kuijk. Hij probeert de situatie uit te leggen. “Een last onder dwangsom is niet hetzelfde als een boete. De boete komt er pas als de eigenaren niet voldoen aan de regels. Belangrijk verschil…
Of ondernemers ruimte zien (en dat zullen alle ondernemers doen als het goed is) doet er in deze niet toe. De huidige maatregelen staan dit soort maatwerk niet toe. Of we dat nu leuk vinden of niet. Wellicht dat een verplicht aantal vierkante meter per bezoeker opnieuw invoeren een goede oplossing zou zijn, maar dan moet je bij de landelijke overheid zijn”.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Al bijna 4.000 euro aan donaties voor Kringloopwinkel Warm”

  1. Die s- linkse politiek moet eens ophouden te zeuren, ze maken de hele economie naar de bliksem.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven