Kringloopwinkel Warm in Ruurlo krijgt boete omdat ze open zijn


RUURLO – Kringloopwinkel Warm in Ruurlo heeft 5.000 euro boete gekregen omdat zij tegen de coronaregels in toch geopend waren. De kringloopwinkel aan De Venterkamp in Ruurlo had haar opening al op facebook aangekondigd “Wees welkom in onze essentiële winkel! Er is bij ons ruimte genoeg voor de basis regels”. De eigenaren vinden dat niet essentiële winkels niet bestaan en dat er in hun zaak van 1200 m2 genoeg ruimte is om veilig te kunnen winkelen. De gemeente Berkelland was nog met de eigenaren van de winkel in gesprek gegaan, maar des ondanks zijn de deuren toch geopend.

Vorig jaar ook al open 
De winkel ging vorig jaar ook al open toen dat niet mocht. Destijds liet de gemeente het nog bij een waarschuwing, maar wel met de mededeling dat als dit nogmaals weer zou gebeuren er een dwangsom (boete) zou volgen. Deze dwangsom is nu uitgedeeld.  De gemeente Berkelland geeft aan dergelijk situaties zoveel mogelijk te willen voorkomen, maar als waarschuwen niet helpt men niet anders kan. 

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Kringloopwinkel Warm in Ruurlo krijgt boete omdat ze open zijn”

  1. Gemeente Berkelland, onderzoek of je mensen die naar een voedselbank mogen ook toegang kunt geven naar een kringloopwinkel. !!Achterhoek Sociaal !!. Dinsdag de 11e gelijk bellen met de nieuwe minister van Armoede !!.

  2. Als je 1.5 meter afstand houd moet het kunnen om open te zijn ik zie rijschoolhouder wel zijn werk uitoefenen en in de auto kun je geen 1.5 meter van elkaar te zitten dat is wel toegestaan dat is wel ra.ongelijk verdeeld.

  3. Wat is het verschil tussen een grote kringloopwinkel of een supermarkt???
    In de supermarkt staan mensen in de rij bij de kassa en bij een goede aanbieding loopt iedereen links naar rechts
    Ik zie het probleem niet!!!!!!
    Ze zullen meer mensen moeten aanpakken die geen mondkapje dragen en ook geen bewijs bij zich hebben dat het medisch niet kan.

  4. Zoals de Omecron variant laat zien raast deze ik korte tijd door de hele wereld ondanks lockdowns, mondkapjes, afstandregels, discriminerende uitsluitingengen etc. De Romeinen wisten het al, “Verdeel en heers”. Al deze onzin slikken de mensen alleen als je ze dag en nacht bang maakt. Doe effe normaal. Zo snel mogelijk hervatten van de normale samenleving. Alleen samen krijgen we de opkomende dictatuur onder controle.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven