Meilink Borculo bestaat 148 jaar


BORCULO – Meilink B.V. uit Borculo bestaat 148 jaar, het bedrijf is een specialist in het ontwerpen en vervaardigen van bestendige verpakkingen en het vakkundig verpakken, hightech reinigen en vervoeren van industriële kapitaalgoederen. Meilink ontstond door Derk Hendrik Meilink, zijn zoon Albert Meilink en schoonzoon Frederik van Dassen zij starten als Stoomzagerij en Houthandel Meilink & van Dassen. In 1874 zaagde het bedrijf uit Borculo planken van eikenhout uit de omliggende landgoederen voor de lokale timmerlieden.

In 1946 neemt Frits Braam de Firma B. Meilink over met op dat moment drie mensen in dienst waar zich enkele jaren later zijn broer Wim Braam bijvoegt. Met de allereerste verpakkingsklus in 1948 verlegden de broers Braam het accent van zagen naar de productie van kisten en het verpakken van goederen.

In 1988 nemen Wim Braam en Jacques Rikken Meilink over, waarna in 1993 Jacques Rikken alleen-eigenaar wordt. Inmiddels is het personeelsbestand gegroeid naar 140. Sinds 2012 is Peter Rikken directeur/eigenaar van Meilink na een aantal jaren met zijn vader Jacques in de directie gezeten te hebben.

Vandaag de dag bestaat Meilink 148 jaar met 7 productievestigingen en inmiddels ruim 500 medewerkers. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven