Verkeersborden belanden in Ruurlose sloot


RUURLO – In het Ruurlose Broek zijn zondagochtend een aantal verkeersborden in de sloot aangetroffen. Aannemelijk is dat deze in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 januari zijn vernield en in de sloot zijn achter gelaten. Heb jij enig idee wie er verantwoordelijk is voor deze vernieling? Dan hoort de politie graag van je, bel met 0900-8844 voor het doorgeven van je tips.

Vernielen verkeersborden strafbaar en gevaarlijk
Het komt nog regelmatig voor dat verkeersborden langs de wegen verdwijnen of worden vernield. Om gevaarlijke situaties met grote gevolgen te voorkomen moet de Gemeente Berkelland of de Provincie Gelderland deze borden zo snel mogelijk vervangen. Dit brengt hoge kosten met zich mee. Een verkeersbord met bevestigingsonderdelen kost minimaal € 100,-. Als het verkeersbord vervangen moet worden door de buitendienst loopt het bedrag al snel op tot € 200,- of meer.

Wat veel mensen vergeten is dat het vernielen of stelen van een verkeersbord valt onder de strafbare feiten diefstal en vernieling. Het wegnemen van een verkeersbord kan dus grote problemen opleveren voor de daders, zoals een gevangenisstraf én een hoge boete. Boetes voor vernieling of diefstal vallen in de vierde categorie. De hoogte van de boete is afhankelijk van de ernst van de overtreding, de omstandigheden, leeftijd en het verleden met justitie.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven