D66 Berkelland presenteert programma voor het buitengebied


BERKELLAND – Dinsdagavond was de aftrap van de reeks verkiezingsdebatten, met als eerste het debat georganiseerd door LTO Noord. Voor D66 Berkelland was dit debat podium om iets nieuws te presenteren, een unieke editie van het verkiezingsprogramma, speciaal voor de inwoners van het buitengebied.

“We staan aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen, een moment om als partij terug te kijken wat je afgelopen jaren hebt gedaan en de komende jaren van plan bent te gaan doen. D66 Berkelland heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor het buitengebied en wil dat ook de komende jaren gaan doen. Wij zijn van mening dat er voor de inwoners van het buitengebied thema’s van belang zijn die specifiek zijn voor het buitengebied. Daarom hebben wij onze daden en voornemens voor het buitengebied speciaal in deze brochure voor deze inwoners opgeschreven. Berkelland behoort met zijn buitengebied van 24.000 hectare tot de grootste plattelandsgemeenten van het land. Een kwart van onze inwoners woont, leeft en/of werkt in het buitengebied. Als ik naar onze kandidatenlijst kijk is het zelfs een derde deel. In het buitengebied komen op dit moment veel maatschappelijke veranderingen samen; van de omslag naar kringlooplandbouw, nieuwe economische dragers, natuurontwikkeling, droogte, biodiversiteit, energietransitie, recreatie tot nieuwe woonmogelijkheden. Het buitengebied biedt volop nieuwe kansen, we moeten ze met elkaar ontdekken, in een zoektocht samen met u.” Aldus Han Boer, lijsttrekker D66 Berkelland en zelf inwoner van het Berkellandse buitengebied. De brochure valt bij iedereen buiten de bebouwde kom in de brievenbus en is ook te vinden via deze link.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven