Discussie over locatie sporthal Ruurlo

RUURLO – Het proces rond de nieuwe sporthal in Ruurlo verloopt al langer tumultueus. Daarbij gaat het vooral om de locatie waar de sporthal van acht miljoen zou moeten worden gebouwd.

Wim de Vries woont vlak naast zwembad De Meene in Ruurlo. De locatie wordt genoemd als één van de mogelijke locaties van de nieuwe sporthal. “Ik werd twee jaar geleden compleet overvallen met de mededeling dat daar een sporthal moet komen”, vertelt De Vries. Volgens de buurtbewoner wordt het een sporthal van negentig bij veertig meter en tien meter hoog. “Daar schrok ik heel erg van”, zegt De Vries. “En ik niet alleen, maar de hele buurt.” Afgelopen september werden buurtbewoners uitgenodigd voor een informatieavond over de sporthal. “Daar kreeg ik het gevoel bij dat de burger gehoord werd”, zegt De Vries. “We konden onze voorkeuren aangeven, maar ik begrijp dat het nu weer is teruggedraaid door de gemeente.” In plaats daarvan heeft de gemeente volgens De Vries een website opengesteld waar burgers hun voorkeur voor een locatie kunnen aangeven. “Dat vind ik wel een duistere periode”, aldus De Vries.

Coalitiepartij CDA vindt dat de burgerparticipatie de komende vier jaar op een hoger plan getild moet worden. “We hebben in de gemeenteraad ook een motie aangenomen, waarin we dat gezegd hebben”, zegt fractievoorzitter Theo Helmers. “Er is veel te doen voor de komende jaren en dat zullen we samen met de inwoners moeten doen”, aldus Helmers. De Vries hoopt ook dat de politiek beter naar de inwoners gaat luisteren. “Ik heb de indruk dat er aan wordt voorbijgelopen dat er ook heel veel kennis zit bij burgers”, zegt De Vries. “Daar wordt te weinig naar geluisterd en dat is jammer.”

Wethouder opgestapt

Wethouder Anjo Bosman, die verantwoordelijk is voor deze kwestie, stapte vorige week op nadat de Berkellandse politiek het vertrouwen in haar had opgezegd. Bosman lag een tijd lang onder vuur rond de nieuwe sporthal in Ruurlo. Uiteindelijk kon ze niet anders dan het voorstel intrekken en terug gaan naar de tekentafel.

Foto: REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven