Eibergse Natasha Kolbeek voelt ellende van haar geboortestad

EIBERGEN – Aangrijpend om te horen hoe van Natasha Kolbeek-Gonharova het grote van verdriet van haar Oekraïne beschrijft. “Het voelt niet realistisch. Ik was drie dagen in shock. Kinderen horen niet op te groeien met het geluid van luchtalarm, bombardementen en andere oorlogsellende. De mensen van Oekraïne willen net als Nederlanders, leven in vrijheid!”

De liefde bracht de Eibergse Natasha naar Nederland. Ze heeft, soms moeizaam, contact met haar familie, vrienden en oud-medestudenten van de universiteit van Kyiv. Ze maakt zich zorgen en geeft aan Kyiv zó geschreven wordt en niet op de ons bekende Russische wijze! “Verschrikkelijk, en besef dat Kyiv op net iets meer dan twee uur vliegen van ons vandaan is. Laat het snel over zijn!”

De jonge moeder krijgt vele steunbetuigingen uit heel Berkelland. Het doet haar veel en ontroert haar. “Mensen koester normen en waarden, maar bovenal de vrijheid. Alles wat hier gewoon is, is bij ons onzeker, zoals eten, wonen en vertrouwen.”

Ze weet dat vele, vele mensen op hun eigen wijze de Russische invasie afkeuren en het Oekraïense volk steunt. “Ga hier mee door, geef vrede een kans!” Natasha die op de 18e plaats van de Berkellandse CDA kieslijst staat heeft de gemeenteraadscampagne opgeschort en dankt alle Berkellanders voor de ontvangen steun. “Echt lief!”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven