Nieuwe groep Achterhoekse mkb’ers samen aan de slag


ACHTERHOEK – Op 9 maart gaat opnieuw een groep Achterhoekse mkb’ers samen aan de slag om een volgende stap in hun bedrijf te zetten en zo hun bedrijfsresultaten te verbeteren. Het doel is binnen een jaar minimaal vijf procent meer rendement te behalen. Het traject, genaamd ‘de MKB-Deal’, bestaat uit twee fases. In de eerste fase werken de ondernemers (gratis) drie maanden lang aan een verbeterplan op maat. In de tweede fase gaan zij bezig met het doorvoeren van deze verbeteringen. De sessies worden begeleid door ervaren ondernemers.

Uit de ervaring van eerdere groepen blijkt dat ondernemers veel meer bereiken dan alleen de stijging van arbeidsproductiviteit. Het programma brengt inzicht, vooruitzicht en ontwikkeling. ‘Je leert van elkaar en hoe iedereen zijn of haar bedrijf runt. Met die verschillende invalshoeken kun je elkaar uitstekend aanvullen,’ aldus een oud-deelnemer. ‘Een ander belangrijk inzicht is dat veel ondernemers vaak zelf hun groei belemmeren. Door onvoldoende te delegeren. En vooral hard te werken zonder zich op de toekomst te richten,’ aldus ondernemer Rob Schouten. Enkele ondernemers zijn een samenwerking aangegaan.

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar in de groep die start op 9 maart. Aanmelden en meer informatie: https://8rhk.nl/mkbdeal/. De MKB-Deal Achterhoek is een traject voor bedrijven met 10-100 medewerkers waarin ondernemers aan de slag gaan om een volgende stap in hun bedrijfsvoering te zetten.

Partners van de MKB-Deal zijn 8RHK Ambassadeurs, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, De Graafschap, provincie Gelderland, Koninklijke Metaalunie, de Rabobank, RCT Gelderland, VNONCW Achterhoek en SIKA.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven