Online-bijeenkomsten Achterhoekse VVD-fracties in aanloop naar verkiezingen


ACHTERHOEK – De Achterhoek is een prachtregio om te wonen, te werken en te recreëren. Tegelijkertijd komt er veel op de Achterhoek af. Denk aan de vergrijzing van onze bevolking, de stikstofcrisis en het effect daarvan op de agrarische sector, het oplopende tekort aan werknemers, de uitdagingen rond de energie transitie en de krapte op de woningmarkt. Allemaal ontwikkelingen die van invloed zijn op de kernkwaliteiten van de Achterhoek. Deze vraagstukken kunnen de individuele gemeenten niet oplossen. De lokale VVD-fracties hebben zich daarom verenigd op Achterhoek-niveau en willen middels acht online-bijeenkomsten in gesprek komen met de inwoners van de Achterhoek.

Want ‘alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’ zo luidt het adagium. De VVD Regio Achterhoek heeft een regionaal verkiezingsprogramma geschreven om samen te werken aan deze thema’s. “Door samen te werken, gaan we meer bereiken. We willen immers die regio blijven waar we met zijn allen zo trots op zijn. Waar we vooroplopen met onze Kringloop landbouw en zo verbonden zijn met onze grond en ons mooie landschap”, vertelt een woordvoerder namens de samenwerkende facties. De plek waar deze samenwerking gestalte krijgt is onder andere in de Achterhoek Raad. “De VVD Regio Achterhoek zet maximaal in op haar netwerk in de Provincie Gelderland en Den Haag. Maandelijks gaan de lokale afdelingen om tafel met kersvers Tweede Kamerlid Erik Haverkort uit Eefde, gemeente Lochem. Bij dit overleg is ook de Provincie Gelderland aanwezig.”

Thema’s
“Met het hoofd in Den Haag en met het hart in de regio Achterhoek”, aldus Erik Haverkort uit Eefde. Hij gaat aan de slag met thema’s als dierenwelzijn, fietsbeleid en milieu. “Het is erg prettig dat we nu weer iemand hebben in Den Haag”, vindt lijsttrekker Bart Porskamp van Oost Gelre. “Erik is voor ons makkelijk bereikbaar en legt waar nodig contacten met andere Tweede Kamerleden van de VVD als wij vragen hebben.” Inge klein Gunnewiek, lijsttrekker Winterswijk somt de belangrijkste thema’s op: “Onze speerpunten zijn toekomstperspectief voor de agrarische sector, betaalbare woningbouw en werken en ondernemen.”

Marcellino Kropman, lijsttrekker in Berkelland vult aan: “Deze en andere speerpunten willen we graag delen en bespreken met de inwoners in de Achterhoek. Daarom organiseren we de komende periode acht online-bijeenkomsten. Een per gemeente in de Achterhoek.”

Aanmelden
De planning van deze bijeenkomsten staat op de website van de VVD-fracties in de Achterhoek. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven