Preuve-Ri’jen: rijden tussen Eunice en Franklin door


BERKEKLLAND – Het was even spannend of de Preuve-Ri’jen afgelopen zondag wel door kon gaan. Door de storm Eunice waren op diverse plekken in het land wegen afgesloten. Maar toen de organisatie de volledige uitgezette route controleerde bleek er bij slechts één kruising een obstakel te liggen. En dat lag bij toeval precies zo dat deelnemers van de rallytocht in de juiste richting werden geleid.

Kasteel Hackfort
Ruim voor de starttijd meldde de eerste equipe zich al. Speciaal voor de rallyrijders was de oprit naar het kasteel Hackfort geopend met als bonus een rondje voor het bordes langs. Vervolgens hadden de deelnemers een korte stop bij de Keuken van Hackfort waar in de oude Paardenstal een voorgerecht werd geserveerd: een wrap gevuld met filet americain van makreel. Voor de deelnemers was het direct duidelijk: “Het wordt een schitterende dag met unieke ervaringen”. En dat klopte. Ondanks de vele plassen langs de wegen en de uitdaging om de uitgezette route op de juiste manier te rijden, was het telkens een feest om bij de volgende stopplek halt te houden. Hartelijke ontvangst en overheerlijke gerechten. Bij de Olliemölle in Borculo was zelfs de watermolen in werking, wederom uniek om te zien.

Nogmaals
Het hoofdgerecht wachtte bij de Heeren in Wolfersveen: gekonfijte eendenbout met een portjus. Om de vingers bij af te likken. “Hier gaan we zeker nog een keertje naartoe” was de opmerking. Op de terugweg naar Hotel hof van Gelre voor het dessert was al te merken dat de wind alweer aanwakkerde. Dat was de aankondiging van storm Franklin die in de avond over zou trekken. Op zondag 27 februari wordt de rit nogmaals gehouden met hopelijk een zacht voorjaarszonnetje. Opgeven om deel te nemen is nog steeds mogelijk. Ga hiervoor naar de website.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven