Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda


BERKELLAND – Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Dit voorjaar is er nogmaals gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

Actiedagen in Borculo, Geesteren , Gelselaar en Haarlo
De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. Op 1 en 2 april a.s. kunt u in Borculo kleding en schoenen -die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt- inleveren bij Kerkelijk centrum De Instuif aan het Muraltplein 33, op vrijdag van18.30-20.00 uur en op zaterdag van 10.00-12.00 uur.

Op zaterdag 2 april kunt u ook terecht bij:
– de Gereformeerde kerk aan de Dorpsstraat 9 in Geesteren, van 10.00-12.00 uur
– de familie Zieverink aan de Bollertweg 14 in Gelselaar, van 10.00-11.30 uur,
– de familie Hulshof aan de Eibergseweg 48 in Haarlo, van 10.00-11.30 uur.

Zij hebben tevens een doorlopen depot aan huis.
Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

Uw steun is onbetaalbaar
Een financiële bijdrage van € 75.000,- biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen. We hopen samen met u hiervoor te kunnen zorgen.

Projecten
Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven