Theater Berkelland heeft weer volle agenda


EIBERGEN – Theater Berkelland, die voor haar voorstellingen gebruik maakt van de theaterzaal in het Kulturhus ’t Spieker, gaat weer volop aan de slag met haar voorstellingen nu de coronabeperkingen zo goed als opgeheven zijn. Vanaf 15 maart 2020 hebben er maar een drie voorstellingen kunnen plaatsvinden, alle andere voorstellingen zijn of definitief afgelast en verplaatst naar andere data. “We gaan er nu van uit, dat het programmering voor maart, april en mei kan plaatsvinden volgens plan. In maart hebben we drie voorstellingen en ook de Bruidsbeurs van Beijer Besselink”. Hieronder het volledige programma.


Zaterdag 5 maart
speelt de rock’n’roll tributeband The Wieners nummers van The Everly Brothers. The Wieners hebben de Dutch Country Award gewonnen en treden internationaal op. Hun shows zijn te zien in Nederland, Duitsland, Belgie en Denemarken. Ze spelen songs als Wake Up Little Susie, Bye Bye Love, Bird Dog, On The Wings O A Nightingale en Til I Kissed You (bijna) net zo mooi als The Everly Brothers zelf.

Tussen de bedrijven door vertellen de muzikanten mooie anekdotes uit de levens van The Everly Brothers en over het ontstaan van de nummers. De carrière van de Everly’s wordt gevolgd vanaf het prille begin, toen de jonge broertjes optraden in het radioprogramma van hun ouders, via de internationale doorbraak in 1957 en de vele successen daarna, tot en met de glorieuze comeback in de jaren ’80.
Tributeband The Wieners bestaat uit:
Rob Roemers – zang & gitaar, Jaap Wijn – zang & gitaar, Geurt Engelsman – contrabas & basgitaar en Jan Timmermans – drums

Kaarten € 20,00 aanvang 5 maart 20.00 uur www.theaterberkelland.nl

Zondagmiddag 13 maart neemt rasverteller Yvonne Keuls (1931) de toehoorders mee op reis door haar leven en haar werk in haar voorstelling Familiegedoe. Zij begon halverwege de jaren vijftig met het schrijven van korte schetsen over haar dochters en breidde dat al snel uit met toneelspelen, hoorspelen en televisiebewerkingen. Yvonne brak bij het grote publiek door met haar romans Jan Rap en z’n maat, Het verrotte leven van Floortje Bloem en De moeder van David S., stuk voor stuk boeken die uitgroeiden tot klassiekers in de Nederlandse literatuur.

In haar voorstelling Familiegedoe vertelt Yvonne over haar familie, vrienden en huisdieren, maar ook familie van vrienden. Het Gedoe in al deze families weet Yvonne met haar scherpe observatievermogen, haar humor en haar speelse tasalgebruik te relativeren. Ze krijgt haar toehoorders aan het lachen, maar ook vaak tot nadenken. Het optreden van Yvonne Keuls wordt muzikaal omlijst Pax Gritter (zang en gitaar) die in deze voorstelling Franse, Italiaanse, Engelse volksliedjes zingt en speelt. Het duo Keuls&Gritter staat garant voor een vrolijke voorstelling.

Kaarten € 15,00 aanvang 13 maart 14.40 uur http://www.theaterberkeland.nl


Zaterdag 19 maart
staat de voorstelling Testament Lennaert Nijgh 75 jaar in Theater Berkelland in Eibergen.

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen… tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, allemaal met tekst van Lennaert Nijgh. Deze Nederlands tekstdichter schreef echter nog veel meer! Zangeres Josee Koning (getrouwd geweest met Lennaert) en zanger/acteur Jim de Groot (zoon van Boudewijn en opgegroeid met Nijgh) , begeleid door drie topmusici, nemen het publiek mee in de verrassende wereld van Lennaert Nijgh. In Testament halen zij herinneringen op en vertellen over hun speciale band met hem.

Lennaert Nijgh (1945-2002) maakte naam als tekstdichter maar schreef ook musicals, verhalen, boeken en columns. Lennaert liet een indrukwekkende literaire erfenis na. Hij zou 75 jaar zijn geworden op 29 januari 2020.

Jim de Groot en Josee Koning herdenken Lennaert beiden op een heel eigen manier. Jim fel en provocerend, Josee liefdevol en kwetsbaar. Het contrast tussen deze twee artiesten, die elkaar vinden in hun liefde voor Nijgh en muziek, maakt van Testament een persoonlijke, ontroerende en spannende voorstelling.

Kaarten € 25,00 Aanvang zaterdag 19 maart 20.00 uur www.theaterberkelland.nl

 

Zondag 27 maart organiseert Beijer Besselink de Bruidsbeurs 2022 in de foyer en theaterzaal. Aanstaande bruidsparen kunnen zich dan laten inspireren en voorbereiden op hun trouwdag. In ’t Spieker zijn specialisten en leveranciers uit de trouwbranche aanwezig voor advies en demonstraties. De nieuwste trouwjurken en trouwpakken van bekende merken uit de collectie 2022 zijn aanwezig. Aanwezig op de beurs:

Juwelier Clary, Five Star Limo, Marie*Creëert, De Kiekfabriek, Trouwen in Balans, TUI at Home – Borculo, Schoonheidssalon Herma, Grand Café de Klok – Patisserie, Björn & Marieke’s Bloembinderij, Beijer Besselink Bruidsmode en Avondkleding

Openingstijden 12:00 uur – 17:00 uur Aanvang bruidsmodeshow 13:30 uur
Tickets € 7,50 Adres: Kerkstraat 30-6, Eibergen

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven