Twintigers zoeken naar de zin achter feestdagen


ACHTERHOEK – Het jaar is gevuld met feestdagen die wereldwijd gevierd worden, ook in de Achterhoek. In een serie ontmoetingen met twintigers besteden Hanneke Caron en Leander Grooten met name aandacht aan de feesten die een connectie hebben met zingeving en geloven. Op 27 februari is een tweede ontmoeting in het scoutinggebouw op de Sprakelberg in Geesteren.

Kerstmis, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart: allemaal vrije dagen waar zo langzamerhand steeds minder mensen van weten wat ze eigenlijk betekenen. “En dat terwijl er zulke mooie verhalen achter zitten die het waard zijn te leren kennen.” Hanneke Caron uit Hengelo (Ov.) is graag in gesprek met jonge mensen om te leren wat hen beweegt in het leven. “Die feestdagen gaan over belangrijke levensvragen, over wat je kracht geeft of wie jou maakt tot wat je bent.”

Identiteit
Grooten en Caron nodigen jongvolwassenen uit om op 27 februari bij elkaar te komen rondom de vraag ‘wie ben ik’. De avond valt zo’n veertig dagen voor Pasen en gaat dan ook over wat dat feest met mensen doet. “We hebben twee gasten uitgenodigd die ieder vanuit eigen ervaring hun verhaal doen, om te inspireren en om van te kunnen leren”, aldus Caron. Grooten vult aan: “Pasen gaat onder meer over op de proef gesteld worden, hopen, liefhebben en overwinnen van angsten. Thema’s die twintigers anno nu herkennen en die bepalend kunnen werken voor wie je bent.“

Feestvieren is positief. Hanneke en Leander hebben alles op alles gezet om dat gevoel mee te geven aan de deelnemers. “In december hadden we zo’n tien twintigers die meededen. Ze vonden het heel fijn om weer eens nieuwe leeftijdsgenoten te leren kennen. Ze gaven aan graag de groep uit te breiden.” Toen was het een stadswandeling, maar op 27 februari zal het haardvuur knetteren in de blokhut bij de scouting. “En we hebben live muziek van Spirit4U uit Eibergen”, aldus Leander.

Centrale plek
Leander (uit de Achterhoek) en Hanneke (uit Twente) hebben voor de bijeenkomst een centrale plek uitgekozen: het Achterhoekse Geesteren. “Dit is voor iedereen binnen een half uur te bereiken, zo is onze inschatting. Er wordt gezorgd voor wat lekkers te eten en drinken en deelname is gratis.” De blokhut Muldershuus aan de Oude Diepenheimseweg 18a biedt plek aan genoeg mensen om ongedwongen kennis te maken met elkaar en de gespreksstof. Ook mensen die er de eerste keer niet bij waren kunnen aansluiten.
Informatie en opgave: [email protected], tel 06-14847818.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven