Welzijn op recept bij de huisarts in Berkelland


BERKELLAND – Je goed voelen gaat niet alleen om je lijf, maar vooral ook om de mensen om je heen. Lidwien van Beek is huisarts in Ruurlo en vertelt: “Gezondheid, je goed en gezond voelen gaat niet alleen om je lijf, maar vooral ook om de dingen om je heen. Denk aan samen met anderen iets ondernemen, van waarde zijn, hulp krijgen bij het oplossen van financiële of maatschappelijke problemen. Allemaal zaken waarin je als huisarts wel advies kunt geven, maar verder weinig grip op hebt. Welzijn op recept kan dan het verschil maken en mogelijkheden bieden buiten de medische wereld. Daar worden mensen beter van!”

In gesprek met de welzijnscoach
Alle huisartsen in de gemeente Berkelland kunnen Welzijn op recept voorschrijven. U ontvangt van uw huisarts informatie om contact op te nemen met de welzijnscoach zodat u een afspraak kunt maken. Als u ermee instemt, is het ook mogelijk dat de welzijnscoach u belt voor een afspraak. In een persoonlijk gesprek onderzoekt u vervolgens samen met de welzijnscoach wat u kunt doen om u beter te voelen en van betekenis te zijn. De welzijnscoach weet de weg in uw woonplaats en brengt u in contact met andere mensen of passende activiteiten. Wat dat precies is, hangt af van wat u graag wilt bereiken.

Riekske Berendsen, huisarts in Eibergen is ook enthousiast over Welzijn op recept: “Als huisarts ben ik er voor mijn patiënten. Ik wil graag weten wat er in hen om gaat, wie de mens is achter de cliënt. Daardoor weet ik dat er soms iets heel anders nodig is om je goed te voelen. Denk aan gezien worden, acceptatie of het kunnen verwerken van het verlies van een dierbare. Dat is Welzijn op recept: samen kijken hoe je van betekenis kunt zijn en hoe je mee kunt doen, passend bij wie je bent en wat je kunt.”

Nauwe samenwerking met uw huisarts
De welzijnscoaches werken bij Voormekaar, de sociale wijkteams in de gemeente Berkelland. Voor Welzijn op recept werken ze nauw samen met de huisartsen en de praktijkondersteuners die verbonden zijn aan de verschillende huisartspraktijken. Wilt u meer weten over Welzijn op Recept, neem dan contact op met uw huisarts of met de welzijnscoaches. Zij zijn te bereiken via [email protected] en via 0545-250 300.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven