Acrogym RGV Ruurlo zet goeie resultaten neer


RUURLO – Zaterdag 12 maart vond na twee jaar de 1e plaatsingswedstrijd van het D/E-niveau plaats in Warnsveld. In totaal hebben zes teams deelgenomen.

Na precies twee jaar stonden er weer officiële acrogym wedstrijden op het programma. In Warnsveld waren op 12 maart het D/E-Niveau als eerst aan de beurt. Van RGV Ruurlo stonden zes teams op de wedstrijdvloer te stralen en gingen er vijf medailles (2x goud, 2 x zilver, 1x brons en een mooie 4e plek) mee naar huis.

Strakke elementen
Jill & Belle, damespaar E-Jeugd, mochten als eerst voor RGV Ruurlo het spits afbijten. Voor beide meiden was het hun eerste officiële acrowedstrijd, ze hebben het heel goed gedaan en mogen trots zijn op een vierde plek. In wedstrijd ronde twee stonden er drie teams van RGV op de vloer. Als eerst mochten de damesparen E-Junioren hun oefening laten zien aan de jury. Tess & Keet lieten strakke elementen zien en werden beloond met een mooie bronzen medaille. In dezelfde categorie deden ook Linn & Laura mee. Na wat pech in de voorbereiding, in verband met blessures stegen ze boven zichzelf uit en dat werd beloond met een gouden medaille. Na de damesparen was het de beurt aan de E-Junioren damesgroepen. RGV Ruurlo deed hier mee met één team: Caylin, Eva en Femke. Ook voor Femke was dit haar eerste officiële wedstrijd. In een sterk deelnemersveld hebben zij zich goed staande gehouden en zijn op een nette tweede plek geëindigd.

Muziek van Queen
Het E-Senioren niveau was in de derde wedstrijd aan de beurt en hier deden Daphne & Norah als damespaar mee. Op muziek van Queen wisten zij een artistiek goeie oefening neer te zetten. Ook technisch gingen alle elementen goed en dit werd dan ook beloond met een mooie eerste plek. Als laatst was het de beurt aan het D-Niveau. Als damespaar D-junior mochten Britt & Alien hun oefening laten zien. Tijdens de oefening was het plezier van hun gezichten af te lezen. Na de oefening bleek dat er een fout in het wedstrijdblad zat, wat zorgde voor 1 punt aftrek. Desondanks door de artistiek en technisch goeie oefening zijn ze op een verdiende tweede plek geëindigd. Daphne & Norah hebben zich met dit resultaat rechtstreeks geplaatst voor het Oost Nederlandse Kampioenschap. De andere teams moeten zich op 2 april in Ruurlo nog bewijzen om een plek te bemachtigen op het ONK. Volgende week is het de beurt aan de overige drie D/E teams.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven