“Bomen over gezondheid” bij ‘t Spieker in Eibergen


EIBERGEN – Op dinsdag 5 april zal voorheen wethouder Gerda ter Denge in het Gezondheidscentrum in ‘t Spieker in Eibergen een wensen-gezondheid-boom onthullen of beter ‘planten’. Het leven is waardevol als je het naar eigen wens kunt invullen. De term positieve gezondheid heeft u vast al eens gehoord. “Positieve Gezondheid” bestaat uit 6 gebieden die als in een spinnenweb met elkaar verweven zijn en elkaar beïnvloeden: lichamelijke gezondheid, geestelijke gezondheid, het hebben van sociale contacten, dagelijks functioneren, zingeving en spiritualiteit en kwaliteit van leven.

Vermogen
De boom wordt in het gezondheidscentrum geplaatst omdat we ervan overtuigd zijn dat gezondheid vooral te maken heeft met het vermogen om je aan te passen aan veranderende uitdagingen in het leven. En het voeren van je eigen regie. Contacten met de medemens kunnen om je gezond te voelen waardevol en belangrijk zijn. Bijvoorbeeld om samen iets te ondernemen, of om iets voor een ander te kunnen doen of om gedachten op een rij te krijgen. Vraag en aanbod van activiteiten of gewoon gezelschap kunnen met elkaar verbonden worden via de wensenboom. “We nodigen u dan ook van harte uit om eens een kijkje te komen nemen bij de wensenboom; om er zelf een wens in te hangen of om er juist iets toe te voegen om de wens van iemand anders te vervullen. Ook hangen er praatplaten bij de boom, die u uitnodigen op een andere manier over uw gezondheid na te denken en te praten”.

De wensenboom is een initiatief van Eibergen Gezond: een samenwerkingsverband van medici, paramedici, welzijnswerkers en de gemeente in Eibergen onder leiding van Proscoop. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven