Borculo’s Mannenkoor oefent voortaan in de synagoge


BORCULO – De coronaperiode lijkt voorbij. Ook het Borculo’s Mannenkoor heeft er veel last van gehad. Concerten konden niet doorgaan, maar ook repeteren was verboden. Alle pogingen om ‘op afstand’ de stem te blijven oefenen waren vergeefse moeite. Maar nu, nu mogen ze weer. Helaas is de vaste repetitieruimte, zaal Peters in Borculo, niet meer beschikbaar nu Peters besloten heeft te stoppen met de verhuur. Na een intensieve zoektocht is er besloten vanaf nu gebruik te maken van de oude synagoge.

Geen horeca
De zaal is groot genoeg en heeft een goede akoestiek. Wat ontbreekt is de horecafaciliteit. Dit vangen de zangers op door hier zelf invulling aan te geven. Dit betekent dat ze, naast het met elkaar zingen, ook op dit vlak meer met elkaar gaan samenwerken. De pauze en het ‘naoblieven’ krijgen zo nog meer een ‘mannen onder elkaar’ sfeer die de gezelligheid en saamhorigheid ten goede komt, zo is de verwachting. Precies waar ze op dit moment enorm behoefte aan hebben.

Extra leden
Hoewel de synagoge niet het formaat van een kathedraal heeft, is er voldoende ruimte voor extra leden. Vrijwel iedereen is in staat mee te zingen in een koor. Weinig vertrouwen in het eigen stemgeluid hoeft dan ook geen enkele belemmering te zijn om zich aan te melden. Sterker, zingen stimuleert en activeert mentaal en fysiek. Zodat het een bevorderend effect heeft op de vitaliteit. Kom langs op een repetitieavond. Die zijn altijd op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in de synagoge aan de Weverstraat 4 in Borculo. Meer info over het koor staat op op de website.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven