Borculose synagoge biedt podium aan jonge, veelbelovende musici


BORCULO – Op zondag 10 april is de synagoge in Borculo omgevormd tot een ruimte met de intimiteit van een huiskamerconcert. Hierbinnen zal de muziek die ten gehore zal worden gebracht door het duo ‘Che-Vanno’ tot zijn volle recht komen. Iedereen zal de directe nabijheid van de muziek en van de vertolkers daarvan ervaren. Muziek die geschreven lijkt voor deze ambiance. Chloë Elsenaar op viool en Jorrick Simmes op piano weten hun publiek met de muziek van o.a. Locatelli, Vivaldi, Brahms en Mozart tot de laatste noot te raken. Het concert begint om 14:00 uur in de synagoge, Weverstraat 4 in Borculo. Kosten € 20,00 incl. koffie/thee. Donateurs betalen € 17,50.

Chloë Elsenaar
‘Che-Vanno’ is een ensemble bestaande in wisselende samenstellingen uit jonge en  getalenteerde musici, onder leiding van 1ste violiste Chloë Elsenaar. Zij vormt deze middag met Jorrick Simmes een duo op viool en piano in een gevarieerd klassiek programma. Beiden zijn in de lente van hun muzikale carrière, maar hebben inmiddels aansprekende prijzen in de wacht gesleept. 

Master
Chloë behaalde in 2019  haar bachelor aan het Artez conservatorium van Zwolle. Momenteel studeert ze aan het HKU Conservatorium in Utrecht, waar zij medio juni 2022 haar master hoopt af te ronden. Veel podiumervaring heeft zij opgedaan als soliste bij verschillende orkesten. Ze mocht o.m. in 2016 soleren met Het Orkest van het Oosten, waar ze ‘Winter’ uit Vivaldi’s Vier jaargetijden speelde en in 2018 speelde ze het Vioolconcert van A. Dvorak met het Hanze Orkest. In 2015 won ze de tweede prijs op het Prinses Christina concours (regio oost) en mocht vervolgens naar de Dag van de Genomineerden in Den Haag. Chloë wordt regelmatig gevraagd als gast-violiste en heeft gespeeld op vele bekende podia, zoals bijvoorbeeld in Het Concertgebouw in Amsterdam, Het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. Zij volgde masterclasses bij Emmy Verhey en Christiaan Bor.

Piano
Jorrick Simmes zette de eerste stappen van zijn muzikale carrière op 5 jarige leeftijd, begon met vioolles, maar was daarnaast geïnteresseerd in piano. Hij werd in 2005 toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, volgde eerst vioollessen bij Koosje van Haeringen en daarna bij Aimee Broeders. In 2014 is Jorrick zich toch gaan toeleggen op de piano. Hij is afgestudeerd bij Sepp Grotenhuis aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Jorrick heeft prijzen gewonnen bij meerdere edities van het Interprovinciaal Muziek Concours en ontving samen met Joshua Herwig (cello) bij het Prinses Christina Concours in 2015 de Donemus Prijs voor de beste Nederlandse vertolking van een Nederlandse compositie. Hij speelde in verschillende orkesten zoals het Atheneum Kamerorkest in Den Haag en het Britten Jeugd Strijkorkest in Zwolle, waarmee hij gesoleerd heeft in het eerste pianoconcert van Chopin.

Voor inschrijven en meer informatie over deze en alle andere activiteiten, zie activiteiten.synagogeborculo.nl  Direct reserveren kan ook: bel 06 30137752 of mail naar [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven