Deze week twee lijsttrekkersdebatten


BERKELLAND – Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaat Berkelland naar de stembus. In de aanloop daar naartoe vinden er deze week nog twee lijsttrekkersdebatten plaats. Woensdag gaan de partijleiders met elkaar in gesprek over sport, een dag later over economie. Beide debatten zijn openbaar, bezoekers zijn daarbij van harte welkom. Woensdagavond start het debat om 19.30 uur bij De Klok in Eibergen, donderdagavond start men om 20.00 uur dan bij HCR Prinsen in Haarlo.

Lijsttrekkersdebat Sportfederatie Berkelland
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert de Sport Federatie Berkelland (SFB) op woensdag 9 maart vanaf 19.30 uur in De Klok in Eibergen een lokaal sportdebat. Het debat staat onder leiding van Bas te Velthuis, hoofdredacteur van Nieuws Uit Berkelland. Via dit debat willen we inzicht krijgen in de sportieve standpunten van de politieke partijen in Berkelland. Centraal staat de vraag hoe sport en bewegen een bijdrage kan leveren aan een gezonde en vitale gemeente en op welke onderdelen de gemeente hieraan kan bijdragen. We vragen de politiek om te reageren op stellingen en aan te geven welk beleidsvoornemens men heeft voor de nieuwe collegeperiode 2022-2026. Thema’s waar we van de 8 politieke partijen uitspraken over vragen, zijn: vitale sport en beweegsector, duurzame sportaccommodaties, inclusief sporten en de rol van de SFB.

We hopen op een volle zaal en daarom nodigen we bij deze iedereen uit die geïnteresseerd is in lokale politiek en/of sport. Heeft u als sportvereniging of -organisatie of sporter zelf een sportieve stelling of vraag voor de politici, geef dit dan vooraf door aan de SFB. Wilt u er zeker van zijn dat u stemt op een partij die staat voor een goed sportbeleid? Zorg dan dat u aanwezig bent! Aanmelden kan tot uiterlijk 1 maart via [email protected] of via 0545-476727.

Kijk voor meer informatie op http://www.sportfederatieberkelland.nl 

Lijsttrekkersdebat Bedrijvenkring Berkelland
BERKELLAND – Net als in 2018 organiseert de Bedrijvenkring Berkelland weer een lijsttrekkersdebat, waarvoor alle ondernemers en overige belangstellenden uit de Gemeente Berkelland worden uitgenodigd.

Datum: donderdag 10 maart 2022

Aanvang: 20.00 uur (tot ca. 22.00 uur) – inloop vanaf 19.30 uur

Locatie: Hotel Café Restaurant Prinsen, Eibergseweg 13, 7273 SP, Haarlo

Thema: Economie / ondernemen in Berkelland

De bedoeling is dat er een debat gaat plaatsvinden tussen de ondernemers (en overige belangstellenden) en de lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen, met stellingen en vragen die betrekking hebben op het centrale thema economie / ondernemen in Berkelland.

Het debat staat net als de vorige keer onder leiding van moderator Erik Hagelstein, journalist, presentator en debatleider (www.hagelproducties.nl).

Berkelandse ondernemers ontvangen een uitnodigingsmail voor het debat op 10 maart. Overige belangstellenden kunnen via de site www.bedrijvenkringberkelland.nl het digitale aanmeldformulier invullen.

Om de lijsttrekkers op de juiste en belangrijkste thema’s kunnen bevragen kunnen ondernemers en overige belangstellenden op het digitale aanmeldformulier ook aangeven welke economische onderwerpen aan de orde moeten komen. Aan de hand hiervan zullen de lijsttrekkers een aantal stellingen voorgelegd krijgen.

Foto: Archief

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven