Een nieuw begin


BELTRUM – Onder deze titel organiseert de commissie Ontmoeting & Inspiratie een avond op donderdag 21 april in de aula van de SG Marianum aan de Deken Hooijnmansingel 1 in Groenlo. Wij heten u v.a. 19.00 uur welkom met een kop koffie/thee. Deze avond die om 19.15 uur begint, is de aftrap van TOGETHER DAYS, dagen die het bestuur en het pastoresteam van HH. Paulus- en Ludgerparochie voor ieder die er belangstelling voor heeft, organiseert.

Na de voorstelling is er tot 22.30 uur ruimte voor een hapje en een drankje en onderlinge ontmoeting. In verband daarmee verzoeken we u zich uiterlijk zondag 17 april aan te melden bij Marjo Stapelbroek: 06 15131412 – [email protected]. We doen dit uit dankbaarheid naar ieder van u en de betrokkenheid van ons allen op de gezamenlijke toekomst waarin we geloven.

Als de lente aanbreekt, loopt de natuur weer uit. Nieuw leven ontpopt zich en barst open. Wat in de wintertijd lag te waken, komt nu tevoorschijn. Het nieuwe, frisse komt, geurt je tegemoet en is vol van beloften. Het lijkt vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. Het nieuwe is nog kwetsbaar. En soms moet er eerst iets sterven wil er nieuw leven mogelijk zijn. De groei kan in de natuur zijn, maar juist ook in onszelf. Van oude verworvenheden moet afscheid genomen worden willen nieuwe inzichten kunnen groeien. Dat kan pijn doen. Daarna pas kan van de nieuwe schoonheid genoten worden.

In deze voorstelling komen verschillende verhalen aan bod waarin deze aspecten verwoord zijn. Zo is er een verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de zonnebloem en de mus. En hoe vergaat het de arme Russische vrouw die overvallen wordt door de oorlog? Lukt het de boer om antwoord te krijgen op de vraag, waarom zijn bomen geen vruchten meer dragen? Deze verhalen worden door Jacqueline van Koolwijk muzikaal begeleidt op keyboard en diverse snaarinstrumenten (onder andere gitaar, keyboard en swaramandala).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven