Hans Pelle (PVDA) neemt in tranen afscheid van zijn raadslidmaatschap


EIBERGEN – In 1994 debuteerde hij als raadslid in de voormalige gemeente Eibergen, gisteravond nam hij afscheid. Hans Pelle was 28 jaar lang actief als gemeenteraadslid. Eind vorig jaar besloot bij met politiek pensioen te gaan. Dinsdagavond, tijdens de laatste raadsvergadering van de huidige gemeenteraad kreeg Hans als laatste het woord van burgemeester Joost van Oostrum. “Het was een eer uw volksvertegenwoordiger te mogen zijn”, waren zijn laatste woorden. Hans raakte aan het eind van zijn speech hevig geëmotioneerd, waarna hij een groot applaus kreeg van alle aanwezigen. Hij laat de politiek nu los, maar verdwijnt zeker niet van het toneel. Hij gaat zich inzetten voor diverse andere zaken binnen Eibergen. 

Afscheid
Eind 2021 had Nieuws uit Berkelland een interview met Hans Pelle, hierin blikten we terug op zijn imposante politieke carrière en blikten we vooruit op zijn naderende afscheid. Dit vond dus gisteren plaats. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven