Het ministerie van Defensie houdt in maart verschillende oefeningen in Berkelland


BERKELLAND –  Vandaag en morgen, dinsdag 8 maart en woensdag 9 maart, is er een helikoptertraining van het Defensie Helikopter Commando. Apache gevechtshelikopters trainen in en rondom de gemeente Berkelland. Deze dagen trainen de Apaches (gesimuleerd) het aanvallen en uitschakelen van gronddoelen onder verhoogde dreiging. De helikopters vliegen tussen 9.00 en 21.00 uur meerdere keren per dag op lage hoogte. Eenheden van de landmacht ondersteunen deze oefening vanaf de grond.

Van 9 tot en met 11 maart is er een oefening voor helikopterpiloten. De helikopterbemanningen worden getraind in het opsporen van doelen. Er zal daarom in bovengenoemde periodes laag worden gevlogen door deze helikopters. Op de grond zullen defensievoertuigen rondrijden en parkeren op meerdere locaties. Deze voertuigen moeten door de helikopters herkend worden.

Van 14 tot en met 18 maart is er een oefening in onder andere het noordelijke gedeelte van Berkelland. Er doen 50 militairen en 21 diverse voertuigen mee. De militairen houden een oefening waarbij hun verkenningsgroepen getraind worden. Dit gebeurt ook in de avond en nacht. Er wordt in het gebied overnacht. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Van 14 tot en met 16 maart is er een oefening in delen van de gemeente Lochem, Zutphen, Bronckhorst, Berkelland en Hof van Twente. Er doen 45 militairen en 6 diverse voertuigen mee. De eenheid van de Koninklijke Militaire School traint het verplaatsen te voet en het maken van een wateroversteek. In de omgeving van Geesteren wordt een waarnemings- en luisterpost ingericht. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

De eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420. 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven